Evini tadilata sokacaklar dikkat! Devlet 100 Bin TL ev onarım yardımı veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlerini onaracak vatandaşlara destek oluyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan son güncelleme ile beraber evlerini onaracak vatandaşlara 100 Bin TL’ye kadar nakit yardım veriliyor.
Evini tadilata sokacaklar dikkat! Devlet 100 Bin TL ev onarım yardımı veriyor!

Türkiye’de vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını sağlamaları için devlet direkt olarak sorumluluk alabiliyor. Bu kapsamda ailelerin barınma ihtiyaçları da devlet tarafından önemsenen bir ihtiyaç oluyor. Bir ailenin ihtiyaç sahibi olması onların en insani hakları olan barınma ihtiyacının karşılanması noktasında devletin kayıtsız kalmasını gerektirmiyor. Aksine devlet sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalan vatandaşının yanında oluyor. Buna dair Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları bulunuyor.

EV ONARIM YARDIMI VERİLİYOR

İhtiyaç sahibi vatandaşların yaşadıkları evlerin bakımsız ve sağlıksız olması bu ailelerin risk altında bulunması anlamına geliyor. Bu tür koşulları sıkıntılı evlerde yaşamak zorunda olan vatandaşlar her hastalığa açık durumdadırlar. Bundan dolayı da Aile Bakanlığı bu şekilde vatandaşların kötü evlerde yaşamalarına seyirci kalmıyor. Vatandaşlara bu konuda evlerini onarabilmeleri için nakit destek imkanı sağlanıyor.

EV ONARIM YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların evlerini onarabilmeleri için ev onarım yardımları veriliyor. Bu yardımlar üç ayrı kategoride değerlendiriliyor. Basit ev onarımları yapılacaksa 35.000 TL’ye kadar, orta düzey ev onarımı yapılacaksa 70.000 TL’ye kadar ve kapsamlı ev onarımı yapılacaksa 100.000 TL’ye kadar ev onarım yardımları veriliyor. Basit ve orta düzey ev onarımları için yardım parası direkt olarak ödeniyor. Ancak 100 Bin TL ev onarım yardımı alınacaksa harcama belgeleri kapsamında 1 yıl içerisinde ödemeler yapılıyor.

KİMLER ALABİLİR?

Ev onarım yardımı tamam ihtiyaç sahibi ailelerin başvurabildikleri bir sosyal yardım programıdır. Ancak ihtiyaç sahipliği de tek başlına yeterli olmayabilir. Öncelikle bu kişilerin sağlıklı barınma şartlarını sağlayacak bir evlerinin olmaması gerekir. Bunun yanında en az 1 yıldır yardım istenilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yetki sorumluluğunda bulunan bölgede ikamet etmek gerekiyor.

Yapılan başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından değerlendirilip karara bağlanıyor. Yardım yapılması uygun görülen vatandaşlara ödemelerinin nasıl yapılacağına dair bilgilendirme yapılıyor. Bu ödemeleri alan vatandaşlar evlerindeki onarımları finanse edebiliyorlar.