Evlerinde kaçak göçmenler yakalanan ev sahiplerine 218 Bin TL ceza!

İstanbul’da kaçak göçmenlerin barındırıldığı ihbarını değerlendiren polisler 7 ayrı adrese baskın düzenledi. Bu adreslerde 38 kaçak göçmen yakalanırken ev sahibi olduğu tespit edilen iki şüpheliye de para cezası verildi.
Evlerinde kaçak göçmenler yakalanan ev sahiplerine 218 Bin TL ceza!

Türkiye’de kaçak göçmenler ile mücadele kapsamında İstanbul’da bir operasyon düzenlendiği bildirildi. Kaçak göçmenlere barınma imkanı sağlayanlar hakkında araştırma yapan ekipler gelen ihbarları da değerlendirmeye alıyorlar. Yine bir ihbar gelmesi üzerine Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi.

EVLERİ KOĞUŞA ÇEVİRMİŞLER

Polis ekipleri İstanbul Arnavutköy’de 7 farklı adrese baskın yaptı. Yapılan operasyonda adreslerde kaçak göçmenler yakalandı. Bunun üzerine olay hakkında soruşturma başlatıldı. Evlere giren ekipler oldukça ilginç manzaralarla karşılaştılar. Bu evlerde toplam 38 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi. Ayrıca evlerin ranza sistemi uygulanarak koğuşa dönüştürüldüğü görüldü. Evlerinden daha fazla para kazanmak için bu yola başvuran ev sahipleri M.A. ve O.F. hakkında da işlem yapıldı.

PARA CEZASI VERİLDİ

Türkiye’de kaçak göçmenlerin barınmaları için yer sağlamanın suç olduğu bilinirken iki ev sahibine de bundan dolayı para cezası kesildi. Her yakalan kaçak göçmen başına ev sahiplerine 5.740 TL ceza verildi. İki ev sahibinin toplam cezası ise 218.120 TL oldu. Yakalanan kaçak göçmenlerin ise sınır dışı edilecekleri bildirildi.

İSTANBUL’DA OPERASYONLARA DEVAM EDİLECEK

Kaçak göçmenler ile alakalı olarak son günlerde operasyonlara hız verildi. Türkiye’ye kaçak yollarla girerek burada yaşamaya başlayan göçmenlerin herhangi bir kaydının olmaması sorun teşkil ediliyor. Bu kişilere barınma imkanı sağlayanlar da suç işliyorlar. Bu suçu işleyenlere yüksek tutarlarda para cezası verilirken ayrıca yargılamaları yapılıyor. Bu yola başvuran ev sahiplerine mahkemede verilecek olan cezalar artabiliyor.