Fahiş fiyat uygulayan konut sahipleri yandı! 349 bin TL para cezası uygulandı

Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte konutlarda fahiş fiyat uygulayanlar için para cezalarının getirildiği ifade edildi.
Fahiş fiyat uygulayan konut sahipleri yandı! 349 bin TL para cezası uygulandı

Son bir seneye baktığımız zaman konut fiyatlarında yaşanan ani yükselişlerin ardından vatandaşlar artık hem kiralık hem satılık konut bulmakta zorluk çekmeye başladı. Durum bu şekilde olunca da devlet tarafından artık vatandaşların konut bulmakta sorun yaşamasının önünde geçilmesi adına yeni uygulamaların başlayacağı ifade edildi. İlk olarak kiralık konutlar için yüzde 25 zam sınırı konularak kiracılara fahiş fiyattan kiralık ev verilmesi önlendi. İkinci olarak ise yapılan açıklamalara göre fahiş fiyatlar için ev sahiplerine para cezası verileceği öğrenildi. Bugün ise Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamada fahiş fiyat nedeniyle para cezası verileceği öğrenildi.

TİCARET BAKANLIĞI AÇIKLANDI!

Bugün Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmur Gürcan, sosyal medya hesabından ikinci el dairelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda fahiş fiyat ile piyasayı değiştirenler için ceza uygulandığını

"İkinci el daireleri piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen fiyatlarla ilana koyarak daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor!

Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasa dengesini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlara karşı idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir.

Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımızı etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz." ifadeleri ile açıklandı.

Yapılan bu yeni uygulama ile birlikte fahiş fiyatların önüne geçilmesi planlanıyor.