Fahiş konut ve kira fiyatları için yeni uygulama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte fahiş konut ve kira fiyatlarının önüne geçebilmek için çalışmaların yapılacağı öğrenildi.
Fahiş konut ve kira fiyatları için yeni uygulama!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni uygulama ile birlikte internet üzerinden verilen otomobil ilanlarının denetlenmeye başlandığı ifade edilmişti. Ani yükselişi ve fahiş fiyatları engellemek amacı ile yapılan bu uygulamanın konut ve kira fiyatları için de uygulanacağı öğrenildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ilanlara cezaların kesilmeye başlandığı öğrenildi.

FAHİŞ KONUT VE KİRA FİYATLARI İÇİN YENİ UYGULAMA!

Tıpkı otomobil sektöründe olduğu gibi konut ve kira sektörü için de çalışmaların yapılacağından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz. Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları da yakın takibe alındı.

Yapılacak incelemeler sonunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır para cezalarıyla ödeyecekler. Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar ile etiketiyle kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyetle duruyoruz.

Yapılan denetimlerde bu tür yollara tevessül edenlere 215 milyon lira ceza yazıldı. Ticaret Bakanlığımızın 81 ilde yürüttüğü gözetim ve denetim faaliyetleri ışığında fahiş fiyat uygulayan işletmelere 86 milyon lira ceza kesildi. Bakanlığımızın zincir marketlere yönelik indirim çağrısının giderek daha çok makes bulduğunu görüyoruz.

Biz de buradan zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum. Vatandaşımızın ekmeğine ve aşına göz dikenlere eyvallah etmeyeceğimiz gibi bu dönemde sergilenen fedakarlıkları da asla unutmayacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu sayede otomobil sektöründe son dönemde yaşanmaya başlanan düşüşlerin konut ve kira fiyatlarında da yaşanmasının amaçlandığı ifade edildi.