Gayrimenkul Nedir? Gayrimenkul Hisseleri

Yatırım yapmak deyince aklında gayrimenkulun parlak ışıkları mı yanıyor? Pek çoğumuz birikimlerimizi güvenilir bir kaynağa bağlamak için gayrimenkul yatırımı yapmanın peşinden gidiyoruz. Üstelik yalnızca fiziki ortamda değil, dijitalde de…
Gayrimenkul Nedir? Gayrimenkul Hisseleri

Advertorial Haber - Yatırım yapmak deyince aklında gayrimenkulun parlak ışıkları mı yanıyor? Pek çoğumuz birikimlerimizi güvenilir bir kaynağa bağlamak için gayrimenkul yatırımı yapmanın peşinden gidiyoruz. Üstelik yalnızca fiziki ortamda değil, dijitalde de… Peki, gayrimenkul ne demek? En çok işlem gören gayrimenkul hisseleri neler?

Geleceği teminat altına almak son derece içgüdüsel bir hareket. Bu aşamada birikimleri en doğru şekilde değerlendirmenin ve yaşamı güvence altına almanın en kestirme yollarından biri de gayrimenkul yatırımı. Geçmiş dönemlerden beri en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan gayrimenkul, son derece geniş bir yatırım ağını beraberinde getiriyor. Öyleyse gayrimenkul nedir yakından bakalım ve ardından borsada işlem gören ve yatırım yapabileceğin gayrimenkul hisselerini keşfedelim! O zaman hadi, seni yazımızın devamına alalım!

Gayrimenkul Nedir?

Gayrimenkul, değerli ve taşınmaz mal varlıklarını ifade ediyor. Çoğunlukla konut için kullanılan bu kelime, arazi, arsa, fabrika ve diğer tüm taşınmaz malları da içerisine alıyor. Bununla birlikte ekonomik değeri ifade eden ve paraya çevrilmesi mümkün olan kıymetli taşınmazlar kısaca gayrimenkul olarak adlandırılıyor. Ayrıca belirli bir arazi parçasında bulunan petrol, gaz ve mineraller gibi doğal kaynaklar da gayrimenkul kapsamına giriyor.

Gayrimenkul Türleri Nelerdir?

● Konut: Daire, rezidans, konak, yalı vb.
● Ticari Gayrimenkul: İş yeri, otopark, mağaza, alışveriş merkezi vb.
● Endüstriyel Gayrimenkul: Fabrika, enerji santralleri vb.
● Tarımsal Gayrimenkul: Bağ, bahçe, tarım arazileri vb.
● Özel Amaçlı Gayrimenkul: Müze, okul, hastane, mezarlık vb.

Borsada Olan Gayrimenkul Hisseleri Nelerdir?

Borsada gayrimenkule yatırım yapmak isteyenler için pek çok farklı hisse senedi bulunuyor. Borsa İstanbul’da bulunan ve gayrimenkul yatırım ortaklığı sektöründe faaliyet gösteren gayrimenkul hisselerinden en çok işlem görenleri senin için aşağıda liste haline getirdik!

resim2.png

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (DGGYO)

1997 yılında kurulan ve güncel piyasa değeri 13 milyarın üzerinde olan Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yüzde 5,56 halkla açıklık oranıyla Borsa İstanbul’da yerini alıyor. Farklı gayrimenkul türlerini çatısı altında bir araya getiren Doğuş Gayrimenkul, İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde gayrimenkulleriyle öne çıkıyor. Hisse senedi DGGYO ismiyle yatırımcılarını bekliyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EKGYO)

1991 senesinde kurulan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 34 milyar üzerinde piyasa değerine sahip. Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetlerinden biri olan EKGYO, yüzde 47,20 halkla açıklık oranıyla gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için ideal bir seçenek oluyor.

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (SRVGY)

2009 yılında kurulan ve 2013 yılında halka arz olan Server Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, en fazla kazandıran gayrimenkul hisselerinden biri. SRVGY olarak Borsa İstanbul’da yatırımcılarını bekleyen bu gayrimenkul senedi, 15 milyardan daha fazla piyasa değerine sahip.

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PEKGY)

2018 yılında halka arz olunan ve Türkiye’nin farklı noktalarında fabrika ve konut gayrimenkulleri ile dikkat çeken Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 10 milyarın üzerinde güncel piyasa değerine sahip. Bununla birlikte yüzde 60,62 halkla açıklık oranı bulunan hissesi, PEKGY Borsa İstanbul’da en çok tercih edilen gayrimenkul senetleri arasında yerini alıyor.

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AKMGY)

1989 yılından bu yana konut ve ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın 4 milyarın üzerinde güncel piyasa değeri bulunuyor. Bununla birlikte yüzde 8,85 halkla açıklık oranına sahip olan bu hisse senedi, kar getiren gayrimenkul şirketleri içinde öne çıkıyor.

Borsa İstanbul’da işlem gören ve kar getirisi yüksek olan gayrimenkul hisse senetlerine yatırım yapmak için hemen şimdi Midas uygulamasını indirebilirsiniz.

Advertorial Haber