Gayrimenkul satışlarında yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile birlikte ikinci el ve gayrimenkul satışlarında düzenlemelerin yapıldığı öğrenildi.
Gayrimenkul satışlarında yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı!

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ve Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliklerde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikler Resmi Gazete'de yayımlandı! Gerçekleştirilen değişikliklere göre gayrimenkul ilanı ya da ikinci el motorlu kara taşıtı ilanı vermek isteyenlerinden kimliklerini gizlemelerinin yasaklandığı öğrenildi. Dolandırıcılık gibi olayların önüne geçilebilmesi adına yapılan bu düzenlemenin emlak komisyoncuları ve oto galericileri, sahip oldukları yetki belgeleri ile doğrulama yaparak işlerine devam edebilecekleri ifade edildi.

CEZALAR UYGULANDI!

Uygulanması gereken bu karar ile birlikte yayımlanacak olan ilanın yeni yönetmeliğe aykırı olması durumunda 10 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar cezaların uygulanacağı öğrenildi. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan bu kararın kişilerin ilandan önce kimlik doğrulaması yapmasına olanak sağladığı bilinirken ilanın yayımlanmasından önce ilana konu ikinci el motorlu kara taşıtının veya taşınmazın ilanına yetkili olunduğuna dair doğrulama yapmasının gerekli olduğu öğrenildi.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan bu karar hakkında" Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşlarımızın mağdur edildiğinin gözlemlenmesi ve bu konuda çokça artan şikayetlerin bildirilmesi üzerine, söz konusu etik dışı ve yanlış uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Söz konusu değişikliklerle; tüketici mağduriyetine yol açabilen sahte ilanların engellenmesi, spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi ve elektronik ortamda hizmet sunan ilan platformlarında yer alan ilan kirliliği ile ilanlardaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır" şeklinde açıklama geldi.