Gayrimenkul uzmanı konut satın almak isteyenler için önerileri sıraladı!

Konut yatırımı yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birçok husus bulunuyor. Gayrimenkul uzmanı, konut yatırımında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Gayrimenkul uzmanı konut satın almak isteyenler için önerileri sıraladı!

Emlak piyasasının önde gelen firmalarından biri olan Real State Emlak’ın gayrimenkul danışmanı Abbas Ghasemi Pirbalouti, konut satın almak isteyenlere önemli önerilerde bulundu. Pirbalouti, emlak sektöründeki tecrübe ve sektörel bilgilerini konut yatırımı yapmak isteyenler için açığa çıkardı.

Konut satın almak isteyenler için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Pirbalouti, ilk kez konut alacaklar için durumun çok daha farklı olduğunu söyledi.

Bütçeye göre yatırım yapılmalı

Konut yatırımı yaparken kar etmenin ipuçlarını veren Pirbalouti, ilk olarak mevcut finansal durum kapsamında hareket edilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Bütçenin dışına çıkmanın hem yorucu olacağını hem de yatırım mantığından uzaklaştırarak, kazanmak yerine borçlanmaya neden olacağını söyledi.

Konut yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyelerini sürdüren Pirbalouti, uygun faizler kapsamında ve enflasyon hesabı yaparak konut kredisi kullanılabileceğini belirtti. Konut kredilerini çoğu zaman mantıklı bir seçenek olarak gördüğünü söyleyen uzman isim, kısa zaman içerisinde ödemeler yüksekmiş gibi görünse de aslında orta ve uzun vadede kendisini fazlasıyla amorti ettiğinin altını çizdi.

Konut kredisi ile konut yatırımı yapmanın çoğu zaman kâra geçmeye olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.

Önce konum, sonra değer

Pirbalouti, satın almak istenilen konuta karar vermeden önce lokasyon üzerinde karar verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, yatırım yapılacak konutun bulunduğu konumun mevcut değerine ve gelecekte kazanacağı değeri doğrudan etkilediğini ifade etti. Ayrıca konutun yer aldığı bölgenin kira gelirleri üzerinde de büyük bir etkisi olduğunu söyleyerek, konuma özellikle dikkat edilmesi gerektiğine de dikkat çekti.