Gaziantep'te yapımı devam eden 1000 konutun kurası tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konut projesi kapsamında kura çekimleri tamamlandı.
Gaziantep'te yapımı devam eden 1000 konutun kurası tamamlandı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından kentteki konut ihtiyaçlarını karşılamak için yapımı süren 14 bin konut projesinden 1000 tanesi için bugün kura çekimi gerçekleştirildi. Konutların sahibi belirlenirken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Talat Özkarslı Spor Salonu'nda kura gerçekleştirildi. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur tarafından açıklamalar yapıldı.

ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILARAK TESLİM EDİLECEK!

Yapımı süren ve kuraların tamamlandığı konutların hızlı bir şekilde yapılarak teslim edileceğini ifade eden Uğur, "Kuzeyşehir'in ilk temeli attığımızda bazıları hayal olarak görüyordu. Kuzeyşehir'e baktığımızda 50 bin konutluk şehir olarak inşa ediliyor ve çok hızlı şekilde yükseliyor. Kuzeyşehir'den sonra Fatma Şahin başkanımız Güneyşehir projesini ortaya koydu. Burada çok hızlı şekilde yapılarak verilecektir." dedi.

2+1 VE 3+1 KONUTLAR İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ!

Bugün gerçekleştirilen kuraya ilişkin ise Belediye Başkanı Uğur, "İnsanlarımızın konutlara ihtiyacı var ve projelerimiz hızla yükseliyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflediğimiz 14 bin konutu yapmak için gece-gündüz mücadelemize devam edeceğiz. Bugün kurası çekilecek 1000 konut 2+1 ve 3+1 olarak inşa ediliyor. Vatandaşlarımızdan çok ciddi bir talep var. Bugün kurası çekilecek konutlara yaklaşık 60 bin başvuru aldık. Hak sahipleri kura çekimlerinin ardından belli olacaktır, hayırlı olsun." şeklinde ifadeler ile Gaziantep ilinde yapılan 1000 konut için 2+1 ve 3+1 konutlarda kimlerin yaşayacağını belirlemek üzere kura çekiminin tamamlandığı öğrenildi.