Günlük kiralık dairelere düzenleme Meclis'te!

Bundan kısa bir süre önce özellikle turizm bölgesi için günlük kiralık dairelere düzenleme getirileceği açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından düzenlemenin Meclis'e sunulduğu öğrenildi.
Günlük kiralık dairelere düzenleme Meclis'te!

Bir süre önce yeni sunulacak olan yasaya göre emlak sektöründe günlük kiralık daireler için düzenleme yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamalara göre bu konutların turizm amaçlı tek seferde 100 günden fazla kiralanamayacağı öğrenildi. Bu kapsamda hayata geçirilmesi beklenen kanun teklifi meclise sunuldu.

DÜZENLEME HAKKINDA YORUMLAR GELMEYE BAŞLADI!

Yapılan bu düzenlemenin emlak sektöründe nasıl karşılık bulduğu konusunda merak edilenlere İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan yanıt verdi. "Henüz netleşmedi ama genel kanaatim, bizim de uzun zamandır dile getirdiğimiz gibi kısa dönem kiralamaların bir düzenlemeye tabi olması gerektiğiydi." şeklinde yapılan açıklamalar ile böyle bir uygulamaya uzun süredir ihtiyaç olduğundan bahsedildi.

KAYIT DIŞILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLİR!

Düzenlemenin pek çok alanda fayda sağlayabileceğini ifade eden Akdoğan, "Bir düzenleme olmadığı için kayıt dışılık da söz konusuydu. İçişleri Bakanlığı tarafından bu konu güvenlik nedeniyle önemseniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir haksız rekabet olmaması için belirli sertifikasyon programlarına dahil edilmesi gerektiği belirtildi. Ticaret Bakanlığı da buradaki ticaret açısından konuyu ele alıyordu. İnşallah güzel bir düzenleme olur. Çünkü hem güvenlik açısından sıkıntı yaşanmaması hem kayıt dışının önüne geçilmesi hem vergi kaybının önlenmesi hem de turizm tarafında haksız rekabetin ortadan kaldırılması açısından çok önemli bir düzenleme ve ülkemiz adına bunlar önemli unsurlar." diyerek yasanın sağlayabileceği faydalardan bahsedildi.

KİRALIK KONUT ARZINI ARTIRABİLİR!

Getirilen süre sınırının kiralık konutlara da talebin artmasına yardımcı olabileceğinden de bahseden Akdoğan, "Bu düzenlemenin çok olumlu etkileri olacaktır. Vergi gelirleri noktasında önemli. Ev sahipleri sertifikasyon programlarına ve vergisel yükümlülüklere dahil olmamak için konutlarını uzun dönem kiralamaya açabilirler. Bu da aslında gayrimenkul sektörünün ihtiyacı olan kiralık konut arzına katkı sağlar diye düşünüyorum." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.