Günlük kiralık evlerde yasal düzenleme! Artık komşudan izin alınacak

Kısa süre önce kiralık evler için yapılacak olan çalışmalar duyurulmuştu. Gelen son haberlere göre artık ruhsat ile kiralamaların yapılacağı öğrenildi.
Günlük kiralık evlerde yasal düzenleme! Artık komşudan izin alınacak

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda günlük kiralık evler için resmi düzenleme yapıldığı öğrenilmişti. Bu düzenlemeye ilişkin detaylar merak konusu olmaya başlamışken, bu ay içerisinde TBMM'ye sunulmasının planlandığı ifade edildi. Türkiye'de kiralık konut sorununu artırdığı ve turizmde de büyük zararlara yol açabildiği ifade edilen günlük kiralık evlere ilişkin yeni düzenlemeler netleşmeye başladı.

Yapılan açıklamalara göre ilk olarak kiralama yapan kişinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'turizm konutu' ruhsatı alması gerektiği, kapısının önüne asacağı öğrenildi. Bu belgeye sahip olmayan kişilerin ise günlük kiralama yapamayacağı ifade edildi.

ARTIK KOMŞUDAN İZİN ALINACAK!

Konuya ilişkin yapılan düzenlemeye göre kişilerin evlerini kiralaması için bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacak belgenin yanı sıra yangın merdiveni, yangın raporu belgesi, atıkların kontrolü belgesi izinlerini de alması gerektiği öğrenildi.

Tüm bunların yanı sıra en önemli maddelerden biri de komşulardan izin oldu. Kiralanacak olan evin apartman içinde yer alması durumunda komşulardan muvafakatname isteneceği, bir kişinin dahi izni olmazsa ev sahibinin günlük kiralama işlemini gerçekleştiremeyeceği öğrenildi.

Ev kiralaması için izin alacak olan kişilerin saç kurutma makinası, havlu, nevresim takımı gibi bir otelde bulundurulması gereken tüm eşyaları da bulundurması yapılan yeni düzenleme ile hayata geçirilecek.

1 MİLYON TL'YE YAKIN CEZA VERİLECEK!

Bu ay Meclis'e getirilmesi beklenen bu yasa düzenlemesi ile birlikte belirtilen kurallara uymayan kişilerin 1 milyon TL'ye yakın para cezası alacağı aynı zamanda da evlerinin mühürleneceği öğrenildi. Yakın zamanda Meclis'te yapılacak olan görüşme sonucunda detaylar aktarılacak.