Hatay'da depremzede iş yerlerinin yüzde 60'ı tamamlandı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da depremzede iş yerleri için çalışmaların yarısından fazlası tamamlandı.
Hatay'da depremzede iş yerlerinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay ilinde depremzede iş sahipleri için planlaması yapılan 5 bin 841 iş yerinden 3 bin 521'inin anahtarı sahiplerine teslim edildiği öğrenilmişti. Geçici prefabrik iş yerlerinin yapılan teslimlerin ardından yüzde 60'ından fazlasının tamamlandığı ifade edildi.

2 BİN 320 İŞ YERİNİN YAPIMI DEVAM EDİYOR!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Bilinmelidir ki bir şehrin kalbi çarşılardır. Çarşılarımız faaliyette olursa geleceğe dair endişelerimiz de en aza iner çünkü çarşılar hayat emareleridir. Bunu devletimiz ve Valiliğimiz olarak biliyor ve sürecin gerekliliği neyse ona göre adımlar atıyoruz. Ekonomik faaliyetlerin canlandığı bir şehir, her bakımdan cazibe merkezidir. Bunu, Hatay'ımızda sağlayarak yaraları hızla saracağımızdan kimsenin zerre şüphesi olmasın. Bu bizim için milli bir meseledir, seferberliktir ve ekonominin canlandırılması bakımından da hayati bir önem taşımaktadır. Bu anlayışla Hatay genelinde 30 farklı lokasyonda planladığımız iş yeri sayısı şu an itibarıyla 5 bin 841'dir. Planlanan bu iş yerlerimizden 3 bin 521'i esnafımıza teslim ettik ve şu anda faal haldedir. 2 bin 320 iş yerinin de yapımı devam ediyor." ifadeleri ile yapımı devam eden iş yerleri için de bilgilendirmeler yapıldı.

VERİLEN DESTEKLER İÇİN DE MEMNUNİYET DİLE GETİRİLDİ

Vali Masatlı tarafından sürecin yönetimi konusunda "İlgili bakanlıklarımızın uhdesinde olan hibe ve kredi desteğinin yanında şehrimizin genelinde yapımına başlanan geçici prefabrik iş yerlerinin çalışmalarına başlandı, bu noktada esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi hedefleniyor." şeklinde ifadelerin yanı sıra orada bulunan esnafların da yapılan çalışmalardan son derece memnun olduğu ifade edildi.