Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Çok Sayıda İldeki Taşınmazı Satışa Çıkardı!

Satış yöntemi ile özelleştirme kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yeni ilanlar yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan özelleştirme duyuruları ile farklı şehirlerde yer alan çok sayıda taşınmaz 48 aya kadar vadeli olarak satışa sunuldu. İşte özelleştirilecek taşınmazların listesi...
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Çok Sayıda İldeki Taşınmazı Satışa Çıkardı!

Yatırımcılara Duyuru başlığı ile Resmi Gazete ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yeni satış ilanları yayımlandı. 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle özelleştirilecek olan çok sayıda taşınmazın listesi farklı illerde yer alan 30 taşınmaz satışa sunuldu.

30 TAŞINMAZ SATIŞ YÖNTEMİ İLE ÖZELLEŞTİRİLECEK!

20 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni satış ilanları kapsamında satışa sunulan taşınmazlar için ihale birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile yapılacak.

Satışa sunulan 30 taşınmaz için son teklif verme tarihi 31 Mayıs 2021 tarihi itibari ile dolarken bazı taşınmazlarda son teklif verme tarihi 1 Haziran 2021 tarihi ile 11 Haziran 2021 tarihi olarak uygulanacak. Bu tarih aralığında verilecek olan teklifler arasında en yüksek teklifi veren kişi ya da kurumlar taşınmazı satın almaya hak kazanacaklar.

İhale ilanı kapsamında aralarında Ankara, Kayseri, Afyon, Erzurum, İstanbul, Kahramanmaraş ve Tokat illerinde yer alan 30 taşınmaz için geçici teminat bedelleri de belirlendi. İhale konusu taşınmazların ihalelerine katılacak teklif sahiplerinin her bir taşınmaz için ayrı İhale Şartnamesi alması her bir taşınmaz için ayrı teklif sunulması ve teklif ile şartnamede istenilen belgeleri İdare’nin Ziya Gökalp Caddesi No: 80 Kurtuluş/ANKARA adresine son teklif verme tarihi saat 18.00’e kadar elden teslim etmesi zorunlu tutuldu.

İhalede satışa sunulan taşınmazlar peşin ya da vadeli olarak satılacak, vadeli satışlarda 48 ay taksit imkanı sunulacak. Taksitle alım yapan kişilere yüzde 40 oranında peşinat verme zorunluluğu uygulanacak. Kalan tutar ise 48 aya kadar vadeli olarak ödenebilecek.