Hazineye Ait Arazilerin Satışı Yapılacak

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, , büyükşehirlerdeki Hazine’ye ait arazilerin imarlı hale getirilerek özelleştirilmesi için çalışmaların yapıldığını açıkladı.
Hazineye Ait Arazilerin Satışı Yapılacak

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, , büyükşehirlerdeki Hazine’ye ait arazilerin imarlı hale getirilerek özelleştirilmesi için çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), son dönemde arsa satışlarına ağırlık verdi.

Milli Emlak’tan alınan arazilerin satışı için harekete geçtiklerini belirten Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Riva’da turizm imarlı bir arazi için 24 Ağustos’ta son teklifleri alacaklarını ifade etti.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, büyükşehirlerdeki Hazine’ye ait arazilerin imarlı hale getirilerek özelleştirilmesi üzerinde çalıştıklarını, şu anda arsa tespitleri yaptıklarını belirtti.

Habertürk'ün haberine göre; satışa çıkarılan en değerli arazilerden biri olan İstanbul Beykoz’daki Riva arazisi için talipliler arasında büyük yarış olacağı düşünülüyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, “Turizm imarlı bir alan; ormanın içinde. Son teklifleri 24 Ağustos’ta alacağız” ifadesini kullandı.

İstanbul Beykoz’daki Riva Arazisi İçin Yarışılacak

Ahmet Aksu, özelleştirme kapsamındaki yer alan liman ve arsalar ile ilgili, en önemli arsanın İstanbul Beykoz’daki Riva arazisi olduğunu belirtti. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, 17 bin metrekarelik arazinin Milli Emlak’tan ÖİB’ye geçtiğini belirtti.

Özellikle turizm sektörünün büyük ilgi gösterdiği İstanbul Beykoz’daki Riva arazisi ile ilgili Ahmet Aksu; Tesislerle beraber veriyoruz. Doğal güzellikler içinde. Denize sıfır. Orman içinde. Kuzey Marmara otoyolu bağlantılı. Turizm imkânına göre üzerindeki yapılara yenileme yapılabilir” açıklamasını yaparak, 24 Ağustos'ta son tekliflerin alınacağını bildirdi.

Özelleştirme kapsamında İstanbul Bakırköy’de ve Tuzla’da, Ankara Gölbaşı’nda göl manzaralı araziler olduğunu ifade eden Ahmet Aksu, bölge ile uyumlu, çevre imar bütünlüğünü bozmayacak, insanların nefes alacakları kriterlere göre yatay mimariye özen gösteren uygulamalar yapıyoruz” dedi.

Mersin Limanına Alternatif Taşucu Limanı

Mersin Limanına alternatif olacağı düşünülen, Mersin-Adana bölgesi için önemli gördükleri Taşucu Limanı’nı da 36 yıllığına özelleştireceklerini belirtti.

Bölgede yük ve kargo taşımacılığı yapılan Çukurova Havalimanı'nın olduğunu söyleyen Ahmet Aksu, burayı da destekleyen bir liman olacağını belirterek; "İhracat kapasitesine katkı sağlayacak merkez olacak. TCDD de Mersin Yenice’de lojistik merkezi kuracak. Orası liman ve demiryolu bağlantılı yük aktarma merkezi olacak” ifadelerini kullandı.