İBB son dakika açıkladı! 200 bin riskli yüksek bina var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte İstanbul'da risk altında olan toplamda 200 bin binanın bulunduğu öğrenildi.
İBB son dakika açıkladı! 200 bin riskli yüksek bina var

Bugün İstanbul için yapılan son dakika açıklaması ile birlikte deprem riski bulunan ilde 200 binden fazla yüksek binanın bulunduğu ifade edildi. Konu hakkında belediye tarafından uyarılar yapıldı.

İSTANBUL'DA 200 BİNDEN FAZLA YÜKSEK RİSKLİ BİNA BULUNUYOR!

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökce tarafından riskli olan binalar hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Açıklamada konutların riskleri hakkında "2002-2022 yılları arasında İstanbul'daki konut sayısı ve nüfus yaklaşık iki katına çıkarken TOKİ ve Emlak GYO eliyle yapılan sosyal konut oranı sadece yüzde 5" diyerek risk altında olan 200 bin kadar binanın dönüşümü için “Konut sorununda temel önceliğimiz depremde yüksek risk taşıyan ve en dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşadığı alanları dönüştürmek” diyerek durumun öneminden bahsedildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından "Bu durum orta sınıfın kiralama ya da satılık konuta erişim şansını azaltıyor, dezavantajlı kesimler için barınma krizini büyütüyor. Buna bir de yabancıya gayrimenkul satışı, kiralanması ve dış göçlerle gelen nüfusun da arz edilen sınırlı konut stoğuna talip olmasını eklediğimizde yurttaşlarımız riskli konutlarını boşaltacak kiralık ev bile bulamaz hale geliyorlar… Konut sorununda temel önceliğimiz ise kamu arazilerini lüks konut üretimi için imara açmak değil, depremde yüksek risk taşıyan ve en dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşadığı alanları dönüştürmek." şeklinde açıklama yapıldı.