İkinci Kanal İstanbul İhalesi Yapıldı! 3,1 Milyar Liralık İhaleyi Kim Kazandı?

Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı İnşaatı işinin ihalesi yapıldı. İkinci Kanal İstanbul ihalesini kim zamanda, ihale maliyeti ne kadar?
İkinci Kanal İstanbul İhalesi Yapıldı! 3,1 Milyar Liralık İhaleyi Kim Kazandı?

Hükümet ile iktidarı en çok karşı karşıya getiren gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi bir kere daha gündeme taşındı. Hatırlanacağı üzere dev projede Haziran ayında ilk temel atma töreni düzenlenmiş ve Sazlıdere Köprüsü için ilk kazma vurulmuştu.

Dev projenin ikinci ihalesi olarak tanımlanan “Halkalı-Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı İle Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı” işi ihalesinin de yapıldığı ortaya çıktı.

KANAL İSTANBUL GEÇİŞİ İÇİN DEMİRYOLU HATTI PROJESİNİN İHALESİ YAPILDI!

Sözcü Gazetesi yazarı Yusuf Demir tarafından yapılan habere göre “Halkalı-Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı İle Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı” işi ihalesi 21-B pazarlık usulü ile yapıldı.

Kanal İstanbul projesi için düzenlenen ikinci ihale olarak öne çıkan projenin yaklaşık maliyeti 3 milyar 568 milyon lira olarak hesaplanırken ihaleye davet edilen 5 firma arasında yer alan Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı iş ortaklığı ihaleyi 3 milyar 111 milyon 362 bin lira olarak açıklandı. İhalenin sonuçlanmasının ardından 9 Ağustos günü sözleşme imzalandı.

DEV PROJE NE ZAMAN BİTECEK?

İmzalanan sözleşme kapsamında Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı iş ortaklığı dev projenin inşaat işlerine 23 Ağustos 2021 tarihi itibari ile başlayacak. Proje 3 sene sürecek ve 4 Kasım 2024 tarihine kadar tamamlanacak. Taş Yapı şirketinin sahibi Emrullah Turanlı bu sene almış olduğu büyük ihaleler ile kamuoyunda sık sık adını duyurmuştu. Yapı ve Yapı firması ile Gülermak'ta kamudan en çok ihale alan firmalar arasında bulunuyor.