İl olma şansı en yüksek 67 ilçe belli oldu!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yapılan son açıklama ile birlikte il olma şansı en yüksek 67 ilçenin belirlendiği ifade edildi.
İl olma şansı en yüksek 67 ilçe belli oldu!

Son dönemde Türkiye'de il olması beklenen ilçeler hakkında sık sık açıklamaların yapılmasının ardından bugün Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından ilk kez detaylı bir şekilde analiz yapıldı. Bir ilçenin il olabilmesi için sağlaması gereken şartlar hatırlatılarak bu çerçevede il olması beklenen 67 ilçe hakkında bilgilendirme de yapıldı.

İLÇELERİN İL OLABİLMESİ İÇİN SAĞLAMASI GEREKEN ŞARTLAR

Yapılan araştırmalar çerçevesinde bir ilçenin il olabilmesi için kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması, nüfusunun 100 binin üzerinde olması gerektiği öğrenildi. Bu şartlara bakıldığı zaman ise bazı ilçelerin diğerlerine göre daha ön planda olabileceği tespit edildi. Bu bakımdan da il olma potansiyeli yüksek Siverek, Viranşehir, Alanya, Manavgat, Torbalı, Silivri ve Çorlu ilçelerinin mevcut gündemde olduğunun altı bir kez daha çizilmiş oldu.

screenshot-110-001.png

İL OLMA POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN İLÇELER AÇIKLANDI!

Konu hakkında potansiyeli bakımından ve sağladığı şartlara dayanarak il olma ihtimali yüksek olan ilçeler şu şekildeydi; Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

Bu ilçeler hakkında yakın zaman dilimi içerisinde herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.