İlk kez konut alacaklara verilecek kredi desteği ile konut arzı arttırılacak!

Daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından konut alacak vatandaşlar için verilecek olan kredi ile konut arzının artırılacağı ifade edilmişti. Konu hakkında detaylar belli oldu.
İlk kez konut alacaklara verilecek kredi desteği ile konut arzı arttırılacak!

Dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için devlet tarafından yeni bir çalışmaya başlanmıştı. Bu çalışma kapsamında vatandaşlara düşük faizli konut kredisi verileceği ifade edildi. Kapsam dahilinde bu kredinin özelliklerinin neler olduğu ve de bu krediden kimlerin faydalanabileceği merak konusu oldu.

DEVLETTEN DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Kişilere verilecek olan düşük faizli konut kredisi hakkında yapılan açıklamalara göre kişiler için konut kredisi hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından "Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek. TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

KONUT KREDİSİNİN DETAYLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Son dönemde bankalar tarafından verilen konut kredisi faiz oranlarının artmasının ardından devlet tarafından yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre ilk kez konut alacak olan vatandaşlar için yüzde 1,20 faiz oranı ve 180 ay vade ile konut kredisinin verileceği öğrenildi.

Bu ay Meclis'e gelmesi beklenen konut kredisi kampanyası ile birlikte orta gelirli ailelerin de ev sahibi olması için imkanın sağlanacağı ifade edildi. Diğer bankalar tarafından verilen kredilerde faiz oranlarının 3,20'den fazla olması ile birlikte aylık ödemelerin 180 ay vade ile birlikte aylık 64 bin TL'den yapıldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra devlet tarafından verilecek olan kredi sayesinde uygun ödeme imkanı ile konut kredisinin konut alımlarında fayda sağlayacağı ifade edildi.

Şimdi ise vatandaşlar tarafından yakın zamanda Meclis'e gelecek olan konut kredisinin onaydan geçerek detaylarının gelmesi bekleniyor.