İmar Barışı / Affı (Yapı Kayıt Belgesi) Son Başvuru Tarihi Uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile imar barışı son başvuru tarihini uzattı. Detaylar haberimizde...
İmar Barışı / Affı (Yapı Kayıt Belgesi) Son Başvuru Tarihi Uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile imar barışı son başvuru tarihini uzattı. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı beklendiği üzere imar affı son başvuru tarihi için uzatma kararı aldı. Alınan karar ile yeni imar barışı son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 olarak belirlendi.



31 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete içerisinde yer alan 31/12/2017 Tarihinden Önce Yapılmış Ruhsatsız veya Ruhsat ve Eklerine Aykırı Yapılar İçin Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Süresinin 31/12/2018 Tarihine Kadar Uzatılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 257) ile yapı kayıt belgesi son başvuru tarihi uzatılmış oldu.



İmar Barışı Son Başvuru Tarihi Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Kararı Metni



İmar Barışı / Affı (Yapı Kayıt Belgesi) Son Başvuru Tarihi Uzatıldı!



Yapı Kayıt Belgesi Ücreti Son Ödeme Tarihi Uzatılacak Mı?



Hatırlanacağı üzere imar barışı son başvuru tarihi ile imar barışı son ödeme tarihi arasında 2 aylık bir fark bulunuyordu. Yani imar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak açıklanırken imar barışı ücreti son ödeme tarihi 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti.



Yayımlanan yeni 257 numaralı Cumhurbaşkanı Kararı ile imar barışı son başvuru tarihi uzatılırken yapı kayıt belgesi ücreti son ödeme tarihi hakkında ise bir hüküm karar metninde yer almadı. Yani imar barışı son başvuru tarihi uzatıldı ancak imar barıış ücreti son ödeme tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı.



Ancak bu sürenin de 31 Aralık 2018 tarihen yaklaşılırken uzatılabileceği belirtiliyor.



İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılacak?



İmar barışına başvurular e devlet üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açılan yapı kayıt belgesi başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme giren kişiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı paneli üzerinden imar barışı başvurusu yapacak.



Yapı kayıt belgesi başvuru formu dolduran kişilere imar barışı SMS bilgileri gönderilecek. Bu SMS bilgisi ile imar barışı ödemesi alan bankalar üzerinden yapı kayıt belgesi ücreti ödeyen kişiler internet üzerinden yapı kayıt belgesi çıktısı alacak ve işlemlerini tamamlamış olacaklar.



İmar Barışına Başvurulmazsa Ne Olacak?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamalarda kesin olarak bunun sunulan son fırsat olduğunu söylerken imar barışına başvuruda bulunmayan kaçak yapıların yıkılacağı ve iskanı olmayan yapılara da gerekli müdahaleleri yapacaklarını belirtti. Yani imar barışı aslında imara aykırılık taşıyan yapı sahipleri için deyim yerindeyse "otoyoldan önceki son çıkış" olarak görülüyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"