İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar barışı başvurusu için tanınan süre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uzatıldı. Başvurular 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.
İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar barışı başvurusu için tanınan süre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uzatıldı. Başvurular 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugün yayımlanan Resmi Gazete kararı ile imar barışı son başvuru tarihinin uzatıldığı açıklandı. Peki, imar barışı başvurusu nasıl yapılacak? İşte merak edilen o detaylar...



İmar Affı Başvurusu Nasıl Yapılacak?



İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden alınacak. Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapan kişiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hizmetlerinden yapı kayıt belgesi başvuru linkini tıklayarak işlemlerini yapacak.

İnternet üzerinden başvuruda bulunamayan kişiler için ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara, İstanbul ve İzmir'de merkezler kuracak ve vatandaşlara bu merkezler üzerinden hizmet verecek. Yapı kayıt belgesi başvurusu yapanlar ve yapı kayıt belgesi ücreti için para ödeyenler ikinci aşamayı beklemeye başlayacak.

Yapı Kayıt Belgesi ücreti ödemesini yapan kişiler yapı kayıt belgesini alarak imar barışı başvuru sürecini tamamlamış olacaklar. Başvurular e devlet üzerinden alınacak. Aynı zamanda isteyen kişiler Ankara, İzmir ve İstanbul gibi farklı illerde yer alan imar barışı büroları üzerinden da destek alabilecek.



İmar Barışı Başvurusu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?



E-devlet şifresi



Geçerli bir telefon numarası



Geçerli bir e-posta adresi



Beyan edilecek yapının adresi



Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri



Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)



Yapıdaki konut ve işyeri sayısı



Arsa/arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (ilgili belediyesinden alınabilecektir)



Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)



Yapı sınıfı (sistemin sunacağu seçeneklerden seçilecek)



İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi



Yapıyı gösteren ve aykırılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı: jpg, jpeg veya png olmalıdır)



Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"