İmar Barışı Son Başvuru Tarihi ve Yapı Kayıt Belgesi Ücreti Son Ödeme Tarihi Uzatılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı son başvuru tarihi ve imar affı son ödeme tarihi için uzatma planlarının olmadığını açıkladı.
İmar Barışı Son Başvuru Tarihi ve Yapı Kayıt Belgesi Ücreti Son Ödeme Tarihi Uzatılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı son başvuru tarihi ve imar affı son ödeme tarihi için uzatma planlarının olmadığını açıkladı.

İmar barışı son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. Henüz başvuruda bulunamayan ve başvuruda bulunmasına rağmen Yapı Kayıt Belgesi ücreti ödemeyen kişiler imar affı son başvuru tarihi ve imar barışı son ödeme tarihi için yeni bir uzatma kararı alınıp alınmayacağını merak ediyordu.



Bakan Murat Kurum "İmar Barışı Son Başvuru Tarihi Uzatılmayacak"



Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında şu anda böyle bir planlamalarının olmadığını söyleyerek "Şu an için süre uzatımı düşünmüyoruz. 31 Aralık 2018 tarihinde hem başvuru hem ödeme süresi tamamlanacak. Bugüne kadarki başvuru sayısı yaklaşık 9 milyona ulaştı. Gelir olarak da 7 milyar 700 milyon lira gelir söz konusu" dedi.



31 Aralık 2017 Tarihinden Sonra Yapılan Tüm Kaçak Yapılar Yıkılacak!



İmar barışı kapsamı sadece 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapıları kapsıyor. Yani 2018 yılında yapılan kaçak yapılar imar barışı kapsamına dahil edilmedi. Bakan Kurum bu konu hakkında "Bu barışın gerçekçi olmasını istiyoruz.



Bizim buradaki önceliğimiz 31 Aralık 2017’den sonra yapılmış yapı ve doğru beyan olup olmadığı. Hatalı beyan olabilir, hatalı beyanla ilgili vatandaşımızla birlikte bu süreci yönetebiliriz. İmar Barışı 31 Aralık 2017 öncesi yapıları içerdiği için bu tarihten sonra ister afet alanı, ister normal alan olsun, ister mera, ne olursa olsun, 31 Aralık'tan sonra yapı nerelere yapıldıysa biz bunları tespit edip, yıkacağız.



Öncesinde yapılan kaçak yapılara ilişkin süreç devam ediyor ve bunların taşınmasına ilişkin de kararlar var. O süreci de hem Afet İşleri Başkanlığımız hem Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz, Bakanlık olarak takibini yapıyoruz" açıklamasında bulunarak 2018 kaçak yapılar için yıkım kararı uygulayacaklarını dile getirdi.



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYALANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"