İnşaat demiri piyasasında yeni gelişme! İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları!

İnşaat demiri fiyatlarındaki günün rakamları belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’de inşaat demirinin KDV hariç ton fiyatı ne kadar oldu?
İnşaat demiri piyasasında yeni gelişme! İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları!

Türkiye’de inşaat maliyetleri artmaya devam ederken inşaat malzemelerindeki fiyatlar da araştırma konusu oluyor. İnşaat maliyet endeksinde her ay artış meydana gelirken temel inşaat yapı malzemelerinden olan inşaat demiri için yeni fiyatlar belli oldu. Küresel gelişmeler ışığında yapılan fiyatlamalar ile beraber inşaat yaptıracak olanlar için son fiyatlar belirlendi.

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASINDA NELER OLUYOR?

İnşaat demiri fiyatları belirlenirken demir cevherinin fiyatlarında meydana gelen gelişmeler esas alınıyor. Demir cevherinde ise küresel fiyatlama Çin kontrolünde oluyor. Geçtiğimiz hafta demir cevheri fiyatlarında artışlar meydana gelmişti. Bu hafta ise fiyatların sakinleştiği görülüyor.

Türkiye özelinde demir cevherinde özel bir fiyatlama bulmak mümkün oluyor. Rusya’dan yapılan ithalatta küresel piyasalardan daha ucuza demir cevheri temin edilebiliyor. Bu da fiyatların aşırı yükselişini engelleme noktasında etkili olabiliyor.

İnşaat demirinde iç piyasada henüz beklenen alımlar gerçekleşmedi. Piyasanın hareketlenmesi beklenirken tüccarlar stoklarındaki eksiklikleri tamamlayarak satış aşamasını beklemeye başladılar. Fiyatlarda dolar kurunun yükselmesi ile beraber küçük çaplı bir yükseliş beklentisi bulunuyor. İnşaat demirinde yaklaşık 1 yıldır fiyatlama dolar kurunun TL’ye çevrilmesi şeklinde yapılıyor.

Seçim sonrasında dolar kurunun artmasına dair beklentiler güçlendikçe bu son günlerde iç talepte artış olacağı tahmin ediliyor. İnşaat demiri için yarın ve Cuma günü önemli, gelişmeler yaşanması bekleniyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI!

İnşaat demiri için yeni fiyatlar belli oldu. Buna göre ince inşaat demirinin ton fiyatı Ankara’da 15.800 TL, İstanbul’da 15.650 TL, İzmir’de 15.200 TL oldu. Kalın inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 15.300 TL, İstanbul’da 15.200 TL, İzmir’de 14.800 TL’den satılıyor. Bu fiyatların üzerine yüzde 18 KDV ve varsa nakliye maliyeti ekleniyor.