İnternette böyle ilan verenler yandı! Bakan Bolat konut satışlarında yeni dönem dedi cezaları açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarda internetten konut ilanı verirken dikkat edilmesi gerekenler açıklandı.
İnternette böyle ilan verenler yandı! Bakan Bolat konut satışlarında yeni dönem dedi cezaları açıkladı

Hem konut hem de otomobil sektöründe son dönemde fiyatların ani bir şekilde yükselmesinin ardından bakanlıklar tarafından fiyatların düşürülmesi yönünde çalışmalar yapılacağını ifade etmişti. Bu çalışmaların neler olacağı konusunda düzenlenen toplantıların ardından belirli periyodlarda konut ve otomobil için bazı uygulamalar hayata geçirildi.

Özellikle de konut kiraları için değerlendirme yaptığımızda yüzde 25 zam sınırı, arabuluculuk yöntemi gibi pek çok uygulama ile fiyatların düşürülmesi konusunda adımlar atıldı. Konut satışları için ise geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Bolat fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yeni bir yol izleneceğinden bahsetti. İnternet ilanlarında fahiş fiyatlardan satış yapılmasını önlemek için belirli adımların atılacağı ifade edilerek bu konuda kişilerin ceza alacakları öğrenildi.

İKİNCİ EL KONUTLARDA BÖYLE İLAN VERENLER YANDI!

Konut fiyatlarında düşüşün sağlanması için verilen ilanlara müdahale edileceğini açıklayan Bolat, "İlanlarda birinci elden daha yüksek ikinci el satış fiyatı yazamayacaklarını getirdik. Son olarak da 31 Ağustos'ta emlak piyasası ve oto piyasasında sahte ilanlar yoluyla fiyatları şişirme çalışması içinde olan uygulamalara karşı ilan sitelerini sorumlu tutan yönetmelik değişikliği yaptık.

2 ay süre verdik 1 Kasım'da uygulanmaya başlayacak. Burada amacımız piyasanın denetlenmesi, adil, istikrarlı bir şekilde satışların alışların düzene gelmesi. Bir de baktık ki stoklar ortaya çıktı. 3 ay, 6 ay sonrasına araç gelebilir denilirken şimdi 3 saat. 24 saat sonrasına araç teslim ediliyor. Bunlar güzle gelişmeler. Fiyatlarda köpük kalktı." dedi.

Bu süreçte uygulama kapsamında gerekli kurallar ve yönetmelikler çerçevesinde ilan vermeyenlere artık cezaların uygulanacağı öğrenildi.

OTOMOBİL PİYASASINDA DA DÜŞÜŞLER BAŞLADI!

Hayata geçirilen önlemler ile araçlarda da önemli seviyede fiyatların düştüğünü açıklayan Bolat, "İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var. Bu devam edecek, birinci el sıfır araçlarda da yüzde 10-20'ler arasında kampanyalarla indirimler yapılıyor, rekabet başladı.

Otomotiv piyasası kampanyalar anlamında önemli bir dönem. Piyasanın normale dönmesi alıcılar için de satıcılar için de artık anormal uygulamaların ortadan kalkmasını başarmak önemliydi. Biz bunu başardık. Amacımız piyasaların regüle olması, düzenli işlemesi." şeklinde açıklamalarda bulundu.