İstanbul Kağıthane Kentsel Dönüşüm Projesinin İhalesi TOKİ Tarafından Yapıldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları büyük bir hızla devam ederken bazı projeler ise devlet desteği ile yürütülüyor. Özellikle de hak sahipleri ile müteahhitlerin anlaşamadığı, başlanmasına rağmen uzun süredir tamamlanamayan bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile TOKİ bu projeleri tamamlama görevi üstleniyor. Kağıthane kentsel dönüşüm projesi için beklenen ihale yapıldı. Peki, son durum ne, yıkım ne zaman başlıyor?
İstanbul Kağıthane Kentsel Dönüşüm Projesinin İhalesi TOKİ Tarafından Yapıldı

Her an büyük bir depremin yaşanma riskinin son derece büyük olduğu İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken süreçte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ destekleri de devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devreye girilen bölgelerde kentsel dönüşüm projelerini üstlenen TOKİ bu kapsamda belirlenen alanlarda konut projelerini hayata geçiriyor.

KAĞITHANE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SON DURUM NE?

İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan ve kentsel dönüşümün son derece sıkıntılı bir süreçten geçtiği Kağıthane bölgesi için beklenen açıklama geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından Kağıthane Kentsel Dönüşüm projesi işi ihalesi yapıldı.

Toplamda 300 konut olarak tasarlanan projede mahalle kültürü temel alınırken yeşil alan ve sosyal donatılar da projeye dahil edildi. İstanbul Avrupa Yakası kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan İstanbul İli Kağıthane İlçesi,Osmanpaşa Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi 300 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi koronavirüs tedbirleri nedeni ile e ihale yöntemi ile gerçekleştirildi.

İSTANBUL KAĞITHANE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 300 KONUT NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Hak sahiplerinin merakla beklediği projede dün ihale aşaması tamamlandı. İhaleye en uygun teklifi veren şirket ile TOKİ arasında 10 gün içerisinde sözleşme imzalanacak ve yer teslimi yapılarak inşaat çalışmaları başlayacak. TOKİ projenin teslim tarihi ise yer tesliminden itibaren 500 takvim günü olarak belirledi. Yani proje en geç 2022 yıl sonu ya da 2023 yıl başı gibi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.