İstanbul Kocaeli Yolu İçin Kesilecek Ağaç Sayısı Açıklandı!

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni yol projesi için sona geldi. İstanbul - Kocaeli yolu için ÇED süreci tamamlandı...
İstanbul Kocaeli Yolu İçin Kesilecek Ağaç Sayısı Açıklandı!

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni yol projesi için sona geldi. İstanbul - Kocaeli yolu için ÇED süreci tamamlandı...

İstanbul Kocaeli arasındaki trafiği büyük oranda rahatlatacak olan yol projesi için sona gelindi. Projenin ÇED raporu yayımlandı.



Yayımlanan raporda yolun yapılış amacı olarak “İstanbul’daki transit trafik yükünün hafifletilmesi, araçların şehir içi trafiğine girmeden erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol ile zamandan tasarruf edilerek transit geçişin sağlanması, İstanbul şehir içi trafiğinde yaşanan yoğunluğun azaltılması” ifadelerine yer verildi.



Yeni Yol Projesi SİT Alanı İçindeki Tabiat Parkı İçerisinden Geçecek!



İstanbul Kocaeli yolu güzergahı hakkında raproda “Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın ana kaynak değerlerini; yaklaşık 200 milyon yıllık süreçte Orta Trias kireç taşlarının erimesi sonucu oluşmuş olan ve derin kanyon tipi özellik gösteren Ballıkayalar karstik boğaz vadisi ile, kanyon duvarları ile birlikte, oyuklar, kovuklar, küçük çağlayanlar, küçük göllenmeli dev kazanları ile bunları çevreleyen doğal bitki örtüsü oluşturmaktadır.



Bunlar aynı zamanda Tabiat Parkı’nın en önemli doğal peyzaj değerleridir. Bu nedenle, Tabiat Parkı’nda Ballıkayalar Kanyon Vadisindeki bu dikkat çekici jeolojik - jeomorfolojik oluşumlar, sahanın en önemli kaynak değerleri olmaları da göz önünde bulundurulunca planlama açısından özellikle dikkate alınması gereken doğal sınırlayıcılar olmaktadır.” denildi.



İstanbul Kocaeli Yolu İçin Kaç Ağaç Kesilecek?



İstanbul Kocaeli yolu inşaatı için kesilecek ağaç sayısı da ÇED raporu içerisinde yer aldı. Raporda “Proje alanında Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmit Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan İnceleme Değerlendirme Formu’nda projenin İzmit ili sınırlarında Orman Sayılan Alan miktarı, 841 bin 522 m2’dir. Orman Sayılan Alan içerisinde kullanılacak yol güzergâhı göz önüne alındığında yaklaşık 17 bin adet ağacın kesilmesi söz konusu olacaktır.” açıklaması ile net sayı paylaşılmış oldu.



Emlak365.com