İstanbul Valisi'nden kentsel dönüşüm açıklaması!

Deprem riskini en aza indirmek için İstanbul'da başlatılan kentsel dönüşüm hakkında yeni İstanbul Valisi tarafından önemli açıklamalar geldi.
İstanbul Valisi'nden kentsel dönüşüm açıklaması!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul'da konutların sağlamlaştırılması için kentsel dönüşüm projesi başlatılmıştı. Yapılan bu proje kapsamında konutlarda yapılacak olan değişimlere ilişkin yeni göreve gelen İstanbul Valisi Davut Gül önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda bu kentsel dönüşümün amaçlarından da bahsedildi.

"İSTANBUL'U YENİDEN YAPILANDIRMAK LAZIM"

Gül tarafından yapılan açıklamalarda projeler sayesinde yeniden binaların güçlendirilebileceğinden bahsederek ,"Türkiye bilindiği üzere afet kuşağında. Riskli iller arasında yer alan İstanbul’da da deprem tehlikesi var. Öncelikle depremle ilgili farkındalık oluşturmalıyız. Valiliğin yanı sıra yerel yönetimler, bakanlıklar ve vatandaşlarımızı daha duyarlı hale getirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla İstanbul’u daha dirençli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim de il ölçeğinde bunun koordinasyonunu yaparak, vatandaşlarımızın olası bir deprem veya afette zarar görmemeleri için tedbir almamız gerekiyor. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Bu nedenle bizim öncelikli olarak çürük yapılardan kurtulmamız, binaları dayanıklı hale getirmemiz lazım. İstanbul’da kentsel dönüşüm olabildiğince hızlanmalı. Bununla ilgili kurumların üzerine düşeni bir an önce yapmasında fayda var. Deprem hiç olmayacakmış gibi tedbir alınmazsa İstanbul ağır bir fatura öder. Ayrıca sadece konut olarak da düşünülmemeli. Sanayide, ticarette dönüşüm olmalı. Bu dönüşümle ayrıca İstanbul daha çok yeşil alana, sosyal donatılara kavuşacaktır. Deprem riskini bir şans olarak kabul ederek İstanbul’u yeniden yapılandırmak lazım." ifadelerine yer verildi.