İstanbul'da Bu İlçeler Kazandırıyor

Kentsel dönüşümde en değerli bölgelerden biri Kadıköy Fikirtepe olarak biliniyor. Özellikle bu bölgelerdeki ev sahipleri doğru firmayla çalışırlarsa, evlerinin bulunan değerinin on kat üstünde değere sahip yeni bir mülke sahip olabiliyor.
İstanbul'da Bu İlçeler Kazandırıyor

Kentsel dönüşümde en değerli bölgelerden biri Kadıköy Fikirtepe olarak biliniyor. Özellikle bu bölgelerdeki ev sahipleri doğru firmayla çalışırlarsa, evlerinin bulunan değerinin on kat üstünde değere sahip yeni bir mülke sahip olabiliyor.

Kentsel dönüşümün giderek hız kazandığı İstanbul'da, bazı bölgelerin yenilenmesi ve farklı bir yüze kavuşmasıyla İstanbul' un değerli bölgeleri daha da değerleniyor ve ev sahiplerini sevindiriyor. Kentsel dönüşümde en değerli bölgelerden biri Kadıköy Fikirtepe olarak biliniyor. Özellikle bu bölgelerdeki ev sahipleri doğru firmayla çalışırlarsa, evlerinin bulunan değerinin on kat üstünde değere sahip yeni bir mülke sahip olabiliyor.

İstanbul'da Bu İlçeler Kazandırıyor



Değerli Dönüşüm Bölgeleri Şöyle:





1.Bomonti: Lüks konut ve sitelere ev sahipliğiyle bilinen Bomonti,bir taraftan bölgedeki gecekondularda yıkım işlemleri yapılırken bir tarafta hayat kaldığı yerden devam ediyor. Kat karşılığı satış anlaşması sağlanan kişilere 1000 TL'lik kira yardımı yapılıyor. Ayrıca 100 metrekarelik alanı olan kişilere satışı karşılığında yeni yapılacak konutlardan iki daire düşecek. Bu dairelerin bedeli ise yaklaşık 1.000.000 TL.

2.Yenisahra: Bu bölgedeki inşaat çalışmalarına henüz başlanmadı. Başlamak için İBB' den imar planlarının çıkması bekleniyor. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına yirmi kadar firmanın katılımı biliniyor. Ayrıca, şimdiden anlaşma sağlayan vatandaşlara aylık 1000 ve 1500 TL arasında kira yardımı yapıldığı bildirildi.

3.Fikirtepe: Fikirtepe'deki dönüşüm projeleri hayli yüksek değer artışıyla devam ediyor. Şu ana kadarki projelerin toplam değeri 18 milyarı doları buldu. Burada arsa sahiplerine verile pay oranının da %55 olduğu belirtildi.

4.Maltepe: Bölge,nitelikli konutlar açısından önem teşkil ediyor. Arsa sahibine verilen pay %50-55 arasında değişirken, nitelikli konutların metrekare fiyatlarının yali yükske olduğu göze çarptı. Fiyatlar 3.700-4.700 arasında değişiyor. Manzaralı konutlarda ise bu durum 5.200 ve 6.000 arasında değişiyor.

5.Kartal: Kartal'da arsa sahibi payının %45-50 arasında değiştiği,sahil tarafına yapılacak projeler için metrekare satış fiyatının 4.000 ve 6.000 arasında değiştiği biliniyor.

6.Kadıköy: Özellikle Bağdat Caddesi'ne cephe olan alanlarda oldukça yüksek oranlar dikkat çekti. Ev sahiplerine verilen pay oranları %65-72 arasında değişiyor.

7.Basın Ekspres: Bölgede arsa sahibine verilen oranlar %45 civarında değişiyor. Yeni konutlarda uygulanan metrekare satış fiyatları ise 1500 ile 2300 dolar arasında değişiyor.

8.Esenler: Esenler'de dört mahalle kentsel dönüşüm projesi dahilinde. Paylaşım oranları genel olarak %50-50 şeklinde seyrediyor.

9.Gaziosmanpaşa: Bölge,kentsel dönüşüm açısından çok talep alan bir bölge olma özelliği taşıyor. Burada belediye ve müteahhit firma arasında yapılan anlaşmalara göre çalışmalar sürdürülüyor. Pay oranları ise %50'lik oranda seyrediyor.

10.Bakırköy: Bölgedeki çalışmalar için belediyeden imar planı hazırlaması bekleniyor. Bakırköy' de geçerli olan kat sınırlaması uygulaması nedeniyle müteahhitlere en fazla iki kat kalacağı düşünülüyor.

11.Sancaktepe: Buradaki eski ve değersiz binalar,yerinde yenileme ile müteahhitler tarafından yenileniyor. İlçenin merkezinde hak sahibine düşen oran %45-50 arasında değişirken,henüz gelişme ve nitelik açısından geride olan semtlerinde ise verilen oran %35-49 arasında değişiyor. Yeni binalardaki metrekare üzerinden satış fiyatları 4000-4500 TL arasında.