İstanbul'da evsizler için başlatılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son açıklama ile birlikte evsiz vatandaşlar için çalışmaların başladığı öğrenildi.
İstanbul'da evsizler için başlatılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı!

Kimsenin sokakta yaşamaması için İstanbul Valiliği yaptığı açıklamalarda 69 evsiz vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere yerleştirildiği, bu kişilerin kullandığı baraka ve kulübe gibi yerlerin ekipler tarafından toplandığını ifade etti.

Evsiz vatandaşların geçici olarak şu an Valilik tarafından misafirhanede bekletileceğinin bilgisinin verilmesinin ardından çalışmaların da 23 Eylül 2023 tarihinden itibaren başladığı öğrenildi. Çalışmaların sonucunda evsiz vatandaşların da hak ettikleri gibi bir konutta yaşaması için çalışmaların yapılacağı ifade edildi.

ÇALIŞMALARIN İLK ETABI TAMAMLANDI!

Yapılan çalışmalara ilişkin gelişmeler aktarılarak "İstanbul Valisi Davut Gül'ün göreve geldiğinde verdiği 'İstanbul'da hiç kimse asokakta yaşamamalı' talimatının ardından çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Söz konusu çalışmayla İstanbul'da hiç kimse sokakta yaşamayacak. Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, kamu kurumlarının hazırladığı evsiz misafirhanelerinde, kapasite aşımı durumunda ise anlaşmalı otellerde kalacak. Evsiz vatandaşlarımızın sağlık sorunları bulunuyorsa tedavi ve rehabilitasyon süreçleri takip edilecek. Talep eden evsizler, meslek edindirme kurslarına alınarak meslek edinmeleri sağlanacak. İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar Emniyet, Jandarma, Zabıta ve Sosyal Hizmet ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmayla, İstanbul'daki 'evsiz' sorununun kalıcı olarak çözülmesi hedeflenmektedir." şeklinde ifadelere yer verildi.

Tüm bunların yanı sıra bu sayının daha da azalması için "Bütün İstanbullulardan evsiz vatandaşlarımızın sıcak bir ortamda hayat sürebilmeleri için çevrelerindeki evsizler hakkında 112 Acil Hattı'na bilgi vermelerini bekliyoruz." şeklinde bilgilendirme yapılması gerektiğini öğrendim.