İstanbul'da konut değerinin yüksek olduğu ilçeler belli oldu!

Bugün yayımlanan son verilere göre İstanbul'da konut değerinin yüksek olduğu ilçeler tek tek açıklandı.
İstanbul'da konut değerinin yüksek olduğu ilçeler belli oldu!

Son yıllarda özellikle de İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarının ardından bugün İstanbul için yeni bir fiyat listesi yayımlandı. Yayımlanan bu listeye göre İstanbul'da bulunan ilçelerden sırası ile fiyatları yüksek olanlar açıklandı. Son bir yıl içerisinde fiyatlarda görülen artışlara bakıldığı zaman yüzde 186 oranına kadar artışların yaşandığı ifade edilerek bu liste dahilinde fiyatları yükselen konutlar açıklanmış oldu.

İSTANBUL'DA FİYATI EN YÜKSEK İLÇELER AÇIKLANDI!

Yapılan açıklamalara göre fiyatı en yüksek ilçeler listesinde ilk sırada Beşiktaş yer aldı. Ortalama konut metrekare fiyatına bakıldığı zaman 50 bin 838 TL olduğu ifade edilirken ortalama konut fiyatının ise 7 milyon 778 bin 214 TL'ye ulaştığı ifade edildi.

Beşiktaş'ın ardından fiyatı en çok artanlar listesinde onu sırası ile Sarıyer, Kadıköy, Bakırköy, Beykoz, Şişli, Adalar, Beyoğlu, Ataşehir ve Üsküdar takip etti.

EN ÇOK SATIŞIN YAŞANDIĞI İLÇE AÇIKLANDI!

Tüm bu fiyatlara rağmen İstanbul'un ilçelerine bakıldığı zaman en çok satışın yaşandığı ilçe ise Kadıköy olarak belirlendi. Son bir yıl içerisinde yüzde 186 oranında artış yaşanmasına rağmen en çok satışlar burada olurken, ortalama konut metrekare fiyatı 35 bin 483 TL, ortalama konut fiyatı ise 4 milyon 754 bin 722 TL olarak kaydedildi.