İstanbul'da villa fiyatına İskoçya'da şato alıyorlar!

Türk gayrimenkul yatırımcılarının son gözdelerinin İskoçya olduğu belirtildi. Çok sayıda Türk yatırımcının İskoçya’da gayrimenkul yatırımı yapmaya başladıkları Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins tarafından açıklandı.
İstanbul'da villa fiyatına İskoçya'da şato alıyorlar!

Türkiye’de imkanı olan vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırımı yaptıkları biliniyor. Bu yatırımlar belirli merkezlere odaklanıyor. Londra bu merkezlerin başında gelirken son dönemlerde İskoçya seçeneği de ön plana çıkmaya başladı. Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins bu konuda bazı değerlendirmelerde bulundu.

KİRA GELİRİ YÜZDE 6-7

İskoçya’da Glasgow’un çok sayıda talep aldığını söyleyen Neşe Alex Jenkins, “Çocukları üniversite eğitimi alanlar daha çok yatırım yapıyorlar. Çocukları için kira ödememek amacıyla gayrimenkul satın alıyorlar. 200-250 bin sterline ev sahibi olabiliyorsunuz. Bunun kira getirisi de yüzde 6-7 civarında oluyor.” dedi.

İSTANBUL’DA VİLLA FİYATINA İSKOÇYA’DA ŞATO

Türkiye’de konut fiyatlarının haddinden fazla yükselmesine de dikkat çeken Neşe Alex Jenkins, “İskoçya’da 2 milyon sterlin ödemeyi kabul ettiğinizde bir şato alabilmeniz mümkün. Bu paraya İstanbul’da Göktürk’te, Zekeriyaköy’de bir adet villa alabilirsiniz. Şato satın almak isteyen Türk yatırımcılar da var ve bize bu şekilde talepler de geliyor. Şu anda da bir Türk müşterimizin İskoçya’da şato alması için görüşmeleri sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

TARIM ARAZİLERİ DE TALEP GÖRÜYOR

İskoçya’da tarım arazilerinin de yoğun talep gördüğünü söyleyen Neşe Alex Jenkins, “İskoçya’da tarım arazisi yatırımları da yapılıyor. Bunun için özellikle Amerikalıların yoğun talebi var. Türk yatırımcıları da tarım arazilerine talep gösteriyorlar. Şu anda Trakya’da süt ve süt ürünleri ile alakalı önde gelen bir firma İskoçya’da tarım arazisi bakıyor.” şeklinde konuştu.

İskoçya’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkeye hakim olan emlak danışmanlarından bilgi edilip satın alma işlemi gerçekleştirebiliyorlar.