Kamu Lojman Satışları İle İlgili Son Haberler! 5000 Lojman Satışı İçin Düğmeye Basıldı

Binlerce kişinin merakla beklediği kamu lojman satışı 2019 hakkında son dakika gelişmesi yaşandı! Kamu lojman satışı Resmi Gazete içerisinde yayımlanan yeni Orta Vadeli Mali Plan (2020-2022) ile kesinleşti.
Kamu Lojman Satışları İle İlgili Son Haberler! 5000 Lojman Satışı İçin Düğmeye Basıldı

Binlerce kişinin merakla beklediği kamu lojman satışı 2019 hakkında son dakika gelişmesi yaşandı! Kamu lojman satışı Resmi Gazete içerisinde yayımlanan yeni Orta Vadeli Mali Plan (2020-2022) ile kesinleşti. İşte, lojman satışı ihalesi ve 5000 lojman satışı hakkında yaşanan son gelişmeler...

Dün yayımlanan Resmi Gazete ile beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın hazırladığı Orta Vadeli Mali Plan (2020-2022) kamuoyuna duyuruldu.



Kamu Lojmanları Acil Olarak Satılacak, Atıl Kamu Sosyal Tesisleri Elden Çıkarılacak!



Orta Vadeli Mali Plan ile beraber hükümetin önümüzdeki yıl bütçeyi dengelemek için alacağı önlemlerde belirlenmiş oldu.



Bunlardan biri de büyük bir merakla beklenen ve yakından takip edilen kamu lojman satışı ile ilgili açıklandı.



Orta Vadeli Mali Plan ile atıl durumda olan kamu sosyal tesisleri ve lojmanların özelleştirilerek satılması kararına yer verildi.



İlk etapta 5000 kamu lojmanı satışı yapılarak özelleştirmenin birinci ayağı tamamlanacak. Mülkiyeti devlete ait olan taşınmazlar tek tek belirlenecek ve lojman istatistiği oluşturulacak.



Zorunlu olan lojmanların (MİT Lojmanları gibi) dışında kalan tüm lojmanlar değerlerine göre ayrılacak ve tamirat gideri yüksek olan lojmanlardan başlamak üzere lojman satışı gerçekleştirilecek.



Buna ek olarak mülkiyeti Hazine’ye ait olan taşınmazlar önemli kamu projelerinin finansmanında kullanılmak üzere uygulayıcı kuruluşlara devredilmek suretiyle ekonomiye kazandırılacak.



Yapılan bu işlem sayesinde kamuya yararlı projeler için kaynak oluşturulmasına destek sağlanacak.



Emlak365.com