Kanal İstanbul Projesi İçin İlk İhale Tarihi Açıklandı! Projeye İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti iktidarını sık sık karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesi için bir son dakika gelişmesi yaşandı.
Kanal İstanbul Projesi İçin İlk İhale Tarihi Açıklandı! Projeye İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti iktidarını sık sık karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesi için bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul projesinin ilk ihale tarihi açıklandı. Odabaşı ve Dursunköy köprüleri taşınma ve yeniden inşa ihalesi için tarih açıklandı. Peki, Kanal İstanbul'a ilk kazma ne zaman vurulacak, Kanal İstanbul projesi ne zaman yapılacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Kanal İstanbul projesi yakından takip edilmeye devam edilirken konu hakkında bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı.



KANAL İSTANBUL İÇİN İLK İHALE TARİHİ BELLİ OLDU!



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mutlaka yapılacağı açıklanan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından ise kesinlikle yapılmasının istenmediği Kanal İstanbul projesi hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı.



Kanal İstanbul etki alanı içerisinde yer alan Odabaşı (Başakşehir) ve Dursunköy (Arnavutköy) köprülerinin rekonstrüksiyon (yeniden yapım) projesi için 26 Mart 2020 tarihinde 'etüt proje hizmet alımı' ihalesi yapılacağı ilan edildi.



Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen ilan aynı zamanda Kanal İstanbul projesi için açıklanan ilk ihale tarihi olması nedeni ile büyük bir önem taşıyor.



KGM tarafından verilen ilanda söz konusu ihalenin amacı "Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir’deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy’deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması" olarak ifade edildi.



Kanal İstanbul Projesi İçin İlk İhale Tarihi Açıklandı! Projeye İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?



KANAL İSTANBUL KRONOLOJİK TAKVİMİ



Türkiye'de emlak haberleri alanında bir numaralı gündem maddesi olmaya devam eden Kanal İstanbul projesi ilk olarak 2011 senesinde o dönem Başbakanlık görevini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.



Aynı sene Nisan ayında Kanal İstanbul projesi tanıtım toplantısı düzenlendi ve toplantı sonrasında projenin güzergahı üzerinde yer alan arsaların fiyatlarında rekor fiyat artışları yaşandı.



2013 senesinde Kanal İstanbul projesi için Yüksek Planlama Kurulu kararı kurulmasına karar verilirken 2014 senesinde ise Kanal İstanbul güzergahı hakkında kesin karar verildi.



Söz konusu dönemde aradan geçen 9 senelik süre zarfında projenin kesin güzergahı Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu koridoru olarak belirlenirken projeye ilk kazmanın vurulacağı tarih ise verilen ihale ilanı ile belirlenmiş oldu.



Emlak365.com