Kanal İstanbul projesi kendi kendisini finanse edecek! Ulaştırma Bakanı yeni açıklama yaptı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesine dair yeni bir açıklama yaparak projenin kendi kendisini finanse edeceğini söyledi.
Kanal İstanbul projesi kendi kendisini finanse edecek! Ulaştırma Bakanı yeni açıklama yaptı!

Türkiye’nin en çok tartışılan projesi olan Kanal İstanbul ile alakalı olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesinin dünyanın en büyük altyapı projesi olduğunu ifade eden Bakan Adil Karaismailoğlu, projenin tamamıyla hazır olduğunu belirtti.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI!

Kanal İstanbul projesinin neden geciktiğini açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Biz öncelikle ulaşım yollarını yapıp ana ihaleye geçecektik. Ancak pandemi oldu ve küresel dengeler değişti. Şu anda Kapıkule – Halkalı hızlı tren hattımızın önemli hattı yapılıyor. Kanal İstanbul’un altından bu projenin tüneli geçecek. Biz bir taraftan da Kanal İstanbul projesine dair çalışma yürütüyoruz.” dedi.

İmar planlarının yapıldığını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ulaşım yollarını inşa etmeye devam ediyoruz. Kanal İstanbul projesini devletimizin kasasından para çıkmadan hayata geçireceğiz. Bu proje kendi gelirleri ile kendisini finanse edecek. Özellikle Karadeniz kıyısında dünyanın en büyük limanlarından birisini yapacağız. Kanal İstanbul bir su yolu olarak yapılacak. Projenin yüzde 70’i kanal formatında olacak.” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesinin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Dünyada küresel dengeler değişiyor ve de değişmeye devam edecek. Bu denge değişimi ile İstanbul Boğazı’na olan talep çok büyük bir baskı oluşturacak. Bu baskı henüz etkisini tam hissettirmeden bizim hazırlıklarımızı ona göre yapmamız gerekiyor. Yarın gemi sayıları çok daha fazla artacak. Buna tedbir alarak alternatif bir güzergah göstermek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Avrasya Tüneli’ne yılbaşında zam yapılıp yapılmayacağına dair soruya, “Biz yılbaşında Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam yapma düşüncesinde değiliz ve o yönde de bir hazırlığımız yok.” cevabını verdi.