KDV'siz, Vergisiz, Harçsız! İl Milli Emlak 185 Bin TL'den Taksitle Lojman Satacak

Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 84 adet gayrimenkul satışı yapacak. İlan listesinde kamu konutu lojman dışında, imarlı imarsız arsalar bulunuyor.
KDV'siz, Vergisiz, Harçsız! İl Milli Emlak 185 Bin TL'den Taksitle Lojman Satacak

Kasım 2021 dönemi için ilk kamudan satılık gayrimenkul ilanı Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü'nden geldi. Kurum kendisine ait olan bazı gayrimenkulllerin ihale ile satışlarının yapılacağını ve başvuruların 1 Kasım'dan itibaren alınacağını ilan etti.

İl Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlanna duyuruda lojman satış ilanları bulunuyor. Kurumun duyurusunda ayrıca imarlı durumda arsaların yanında imarsız ham toprak sınıfında yer alan arazilerde var. Konut listesinin tamamı ile arsa satış listesinin bir bölümü Emlak365'te.

KAMU KONUTU - LOJMAN SATIŞ İLANI

İl Milli Emlak Müdürlüğü'nden yayımlanan basın açıklamasında 12 konutun satışının yapılacağı ilan edildi. Satışı yapılacak olan konutların 11 tanesi Gülabibey Mahallesinde yer alırken 1 tanesi de Üçtutlar Mahallesinde yer alıyor. Kamu konutu satışları için ilan edilen listede 11 konut için 440 bin TL ile 470 bin TL arasında fiyat belirlendi. Bir konut ise 185 bin TL'den ilanda.

Kamu Konutu Satış Listesi

KDV'siz, Vergisiz, Harçsız! İl Milli Emlak 185 Bin TL'den Taksitle Lojman Satacak

İMARLI / İMARSIZ ARSALAR DA SATILACAK

Gayrimenkul satış duyurusunda kurumun esas satış yapacağı alan arsa, arazi kısmı oldu. Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 84 satış ilanının 76'sını arsa ve arazi olarak yapacaklar. Kurumun satış ilanı incelediğinde ise fiyatların çok farklı olarak belirlendiği görüldü. Arsanın durumu, büyüklüğü, konumu ve diğer özellikleri fiyatın belirlenmesini sağlayacak.

Emlak365.com olarak kurumun ilan ettiği satış listesinde yer alan arsaların bir bölümünü sizlerle paylaşıyoruz. İşte imarlı ve imarsız satış listesinin bir bölümleri.

İmarlı Konut Satışlarının Bir Kısmı

KDV'siz, Vergisiz, Harçsız! İl Milli Emlak 185 Bin TL'den Taksitle Lojman Satacak

İmarsız Konut Satışlarının Bir Kısmı

KDV'siz, Vergisiz, Harçsız! İl Milli Emlak 185 Bin TL'den Taksitle Lojman Satacak

KDV VERGİ HARÇ YOK

Kurum ödeme işlemleri sırasında vatandaşların ek masraf ödemeyeceklerini ilan etti.

"4706 sayılı Kanun gereğince Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler her türlü vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi tutulmaz"

TAKSİTLE SATIŞ İMKANI

Vatandaşlar gayrimenkulleri taksitle alabilirler. Taksitle alacaklar olanlar satış bedelinin en az dörtte biri peşin ödeyecekler. Geri kalan tutarı da en fazla iki yılda 3'er aylık dönemler halinde eşit taksitlerle kanuni faizi ile ödeyecekler.

İLGİLENENLER İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü lojman, arsa ve arazi satış ilanı için yayımladığı basın açıklamasında "Tablolarda belirtilen taşınmazların satışı 2886 Sayılı Yasanın 45.maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile karşılarında gösterilen tarih ve saatte ayrı ayrı sırasıyla ihalesi yapılacaktır." bilgisini verdi.

İhaleye katılacak olanlar Çorum Milli Emlak Müdürlüğü'nden ihale şartnamesini alacaklar. İhale şartnamesinde yer alan evrakları toplayacak olan vatandaşlar ardından başvurularını geçici teminat bedeli ödeyerek yapacaklar.