Kentsel dönüşüm yasasında değişiklik TBMM'ye geliyor!

TBMM'nin açılmasının ardından bir süredir gündemde olan Kentsel Dönüşüm Yasası AK Parti tarafından meclise sunulacak.
Kentsel dönüşüm yasasında değişiklik TBMM'ye geliyor!

Bir süredir Türkiye Büyük Millet Meclis'ine sunulmak üzere planlanan ve AK Parti'nin üzerinde çalışmaya başladığı kentsel dönüşüm yasası hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya başladı! Kanun teklifine göre kentsel dönüşümde kat malikleri anlaşma oranı üçte ikiden salt çoğunluğa çekilerek bu sayede kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile kararın alınabileceği öğrenildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI MECLİS'TE

1 Ekim tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne AK Parti tarafından üzerinden çalışan kentsel dönüşüm kanun teklifinin meclise sunulması bekleniyor. Bu hafta meclisin gündeminde olması beklenen Kentsel Dönüşüm yasası ile birlikte yaşanacak olan önemli değişikliklerin başlıkları belli olmaya başladı.

Bu yasa ile birlikte kentsel dönüşüm kararı için üçte iki çoğunluk aranıyor. Teklifle bu oran salt çoğunluğa düşürülecek; kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile karar alınabilecek. Teklifin komisyondaki görüşmelerinde, ortaya çıkacak olumlu ve olumsuz durumların etki analizi ele alınacağı öğrenildi.

Tüm bunların yanı sıra düzenlenen kanun teklifine göre Tebligat Kanunu'ndan kaynaklı olan gecikmelerin de engellenmesinin planlandığı öğrenildi. Kanun teklifinin meclise sunulmasının ardından gelişmeler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.