Kentsel Dönüşüm Yıkımlarında Kanser Riski! Eski Binalarda Asbest Uyarısı

Türkiye'nin depreme hazır hale getirilmesi için kentsel dönüşüm çalışmaları büyük önem taşırken bu süreçte çok önemli bir uyarı geldi.
Kentsel Dönüşüm Yıkımlarında Kanser Riski! Eski Binalarda Asbest Uyarısı

Türkiye'nin depreme hazır hale getirilmesi için kentsel dönüşüm çalışmaları büyük önem taşırken bu süreçte çok önemli bir uyarı geldi. Eski binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılan asbest isimli malzeme nedeni ile mutlaka eski binaların yıkımlarında önlem alınması gerekiyor. İşte detaylar haberimizde...

Kentsel dönüşüm süreci tüm Türkiye için büyük önem taşırken konu hakkında kritik bir uyarı geldi.



KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMLARINDA MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI!



Kentsel dönüşüm çalışmalarında süreçte en büyük önemi yıkım çalışmaları kapsıyor.



Eski binaların yıkılması için yürütülen çalışmalarda ise sağlık konusuda büyük riskler bulunuyor. Yeteri kadar önlem alınmayan yıkımlarda ne yazık ki kanser tehlikesi ortaya çıkıyor.



Uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda eski binaların büyük bir bölümünde yalıtım malzemesi olarak ucuz olması nedeni ile asbest kullanıldığı belirtiliyor.



Asbest malzemesi bir dönem ucuz ve dayanıklı olması nedeni ile tercih edilirken ardından ise kansorejen etkisi nedeni ile yasaklanmıştı.



Kanser riski barındırması nedeni ile kullanımı yasaklanan asbest için ise eski binaların yıkılmaya başlanması ile risk ortaya çıktı.



Bu süreçte eski binaların yıkım çalışmaları kapsamında binada asbest kullanılıp kullanılmadığının incelenmesi, asbest kullanılan binaların yıkım çalışmalarında ise mutlaka ekstra güvenlik önlemleri alınması öneriliyor.



Özellikle de toz bulutları ile havaya uçuşan partiküllerin solunum yolu ile akciğer kanseri riskini ortaya çıkarması nedeni ile yoğun sulama yapılarak toz uçuşmasının önlenmesi gerekiyor.



Emlak365.com