Kentsel dönüşümü engellemek isteyene para cezası yolda!

Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve sağlıklı ilerlemesi adına alınan yeni kararlar duyuruldu.
Kentsel dönüşümü engellemek isteyene para cezası yolda!

Deprem bölgesinde hızla devam etmekte olan kentsel dönüşüm hakkında bakanlık tarafından sürecin daha olumlu ilerlemesi için yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda kentsel dönüşüme ilişkin yeni öneriler gündeme geldi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; toplantı esnasında toplamda 107 önerinin geldiği öğrenildi. Bu önerilerden kentsel dönüşüm ile ilgili yasal stratejiler, finansmana yönelik stratejiler, öncelikli stratejiler, konut arzına yönelik stratejiler, kamuoyunda farkındalığın oluşturulmasına ilişkin stratejiler ve İstanbul'da kentsel dönüşüme yönelik yeni stratejiler başlıklarının yer aldığı öğrenildi. Önem sırasına göre de yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlanacağı öğrenilmiş oldu.

ENGEL OLANLARA PARA CEZASI UYGULANACAK!

Kentsel dönüşümde mahkeme sürecinin yargı tarafından verilen desteğin sayesinde de tamamlanabileceği ifade edildi. Yetkili kişiler tarafından bir yapının riskli olduğunun tespit edilmesinin ardından eğer kentsel dönüşümü kişi engellemeye çalışırsa para cezası verileceği ifade edildi. Cezanın yanı sıra riskli binaya altyapı kurumları tarafından da herhangi bir şekilde abonelik ücretinin verilmeyeceği öğrenilmiş oldu.

Bu noktada mahkemelerin, davaların yani yasal sürecin en kısa sürede tamamlanarak çözülmesi adına kentsel dönüşümde de arabuluculuk sistemine başvuru yapılacağı öğrenildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME KREDİ VE HİBE DESTEĞİ!

Dün Çevre Bakanlığı tarafından açıklanan 750 bin TL kredi ve hibe desteğine ilişkin de alınacak yeni önlem ile uygulamalarının 3 temel direğini oluşturan yatırımcı, geliştirici ve inşaatçı faktörlerinin tekel haline gelmesi engelleneceği öğrenildi. Bu noktada da Gayrimenkul Üst Kurulu oluşturularak tüm takibin bu sayede yapılmasının planlandığı ifade edildi.