KİPTAŞ Eyüpsultan Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kazandı! Binalar Yıkılacak

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projelerine hız verildi. KİPTAŞ Genel Müdürü kentsel dönüşüme ilişkin son gelişmeleri açıkladı. Bunun yanında kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak ödemelere dair bilgi verildi.
KİPTAŞ Eyüpsultan Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kazandı! Binalar Yıkılacak

İstanbul Eyüpsultan'da riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenme çalışmalarına dair KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt açıklamalarda bulundu. Projeye dair kapsamlı açıklamalarda bulunan Ali Kurt, deprem uyarısında bulundu ve dönüşümün yapılması gerektiğini bildirdi.

BİNALARI 6 AY İÇİNDE YIKMAMIZ GEREKİYOR

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bölgenin son durumu hakkında yaptığı konuşmasında, Yeşilpınar'daki söz konusu bölgenin 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla "Riskli Alan" ilan edildiğini hatırlattı. Yeşilpınar'da ki bu alana dair riskli alan kararının mahkeme tarafından da tescil edildiğini ifade eden Ali Kurt deprem uyarısı yaptı.

O bölgede bir deprem olması durumunda insanların hayatlarını kaybetme riski olduğunu vurgulayan KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt dönüşüm alanı içinde yer alan yapıların kanunen 6 ay içinde yıkılması gerektiğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AVANTAJLARI

Konuşmasının devamında bölgede yer alan yapı sahipleri için uzlaşma ofisinin açıldığını da hatırlayan Kurt, Yeşilpınar Mahallesi'nde 158 hak sahibi olduğunu bu hak sahiplerinden 69 tanesiyle anlaşıldığını ifade etti. KİPTAŞ Genel Müdürü 192 bağımsız birimden 30 bağımsız birimin tahliye edildiğini henüz sözleşme imzalanmayan 89 hak sahibi kaldığını ifade etti.

Yenileme Avantajları ve Ödeme Bilgileri

Ali Kurt kentsel dönüşüm çalışmaları ile hak sahiplerine sunulacak olan mali haklara değindi Kurt konuya dair "Projede hak sahiplerinin mevcut kullanım alanı kat brütü kabul edilerek, yüzde 20 yenileme kesintisi yapıyoruz. Kesinti yapılan alanı da isteyene metrekaresi 3 bin TL'den veriyoruz. Başlangıçta bu miktar 5 bin TL iken rekabetle müteahhitlerden bu rakamı 3 bin TL'ye indirdik. Vatandaşlar ödemeyi de isterse şimdi isterse konutu aldıktan sonra 36 ayda yapabilecek." bilgilerini verdi.

Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm çalışmalarına dair konuşmasının sonunda KİPTAŞ Genel Müdürü sunulan sözleşme şartlarının İstanbul'da ki benzer örneklere göre en iyi şartlar olduğunu açıkladı.