Kira artışını önleyecek hamle duyuruldu! Ağır yaptırımlar uygulanacak

Konut ve kira fiyatlarının arttığı bu son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilen hamle ile birlikte fiyatların azalmasının amaçlandığı ifade edildi.
Kira artışını önleyecek hamle duyuruldu! Ağır yaptırımlar uygulanacak

Son dönemde konut ve kira fiyatlarının artmasının ardından devlet tarafından önlemler alınmaya başlamıştı. Bu önlemlerin günden güne artırılması ile birlikte de sürece dair merak edilenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan da yanıt verdi.

Bu sene hem otomobil hem de konut fiyatlarında yaşanan artış bakanlıklar tarafından da yapılan çalışmalar ile önlenmek için adımlar atıldı. Tüm bu sürecin ardından otomobil fiyatlarında fiyatların bir anda düştüğü görüldü. Özellikle ikinci el piyasasında fahiş fiyatların önlenmesine yönelik bu çalışmalar işe yaramaya başladı. Sürece dair yapılan açıklamalara göre aynı uygulamanın konut fiyatlarına yönelik de yapılacağı öğrenildi.

KONUT VE KİRA FİYATLARINDA FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuya dair "Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz. Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları da yakın takibe alındı.

Yapılacak incelemeler sonunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır para cezalarıyla ödeyecekler. Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar ile etiketiyle kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyetle duruyoruz.

Yapılan denetimlerde bu tür yollara tevessül edenlere 215 milyon lira ceza yazıldı. Ticaret Bakanlığımızın 81 ilde yürüttüğü gözetim ve denetim faaliyetleri ışığında fahiş fiyat uygulayan işletmelere 86 milyon lira ceza kesildi. Bakanlığımızın zincir marketlere yönelik indirim çağrısının giderek daha çok makes bulduğunu görüyoruz.

Biz de buradan zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum. Vatandaşımızın ekmeğine ve aşına göz dikenlere eyvallah etmeyeceğimiz gibi bu dönemde sergilenen fedakarlıkları da asla unutmayacağız." açıklamaları ile artık fahiş fiyat uygulayanlara göz açtırılmayacağı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından da yapılan açıklamalar doğrultusunda henüz geçtiğimiz gün 54 milyon TL'den fazla ceza yazılırken uygulama kapsamında belirtilen fiyat skalasına uymayan ilanlar için denetimlerin ve cezaların devam edeceği ifade edildi.