Kiracı aidatı ödemeden evden çıkarsa site yönetimi kimi icraya verir?

Apartmanda yaşayan kişiler tarafından son dönemde gündeme gelen konulardan biri olan aidat borcu hakkında site yönetimi merak ediyor. Aidatı ödemeden evden kaçan kiracının ardından kim icraya verilir?
Kiracı aidatı ödemeden evden çıkarsa site yönetimi kimi icraya verir?

Son dönemde konut ve kira maliyetlerinin artmaya başlamasının ardından vatandaşlar tarafından gündeme gelen bir diğer konu da aidat fiyatları oldu. Aidatların artmaya başlamasının ardından bu defa binada oturan apartman sakinleri ile site yönetimi arasında problemler yaşanmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da işin hukuki tarafı da en çok merak edilenler arasına girdi.

Artan aidat fiyatları ile birlikte vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bir kiracının aidat borcunu bırakarak kaçmasının ardından site yönetimi tarafından icra takibinin kim üzerinden başlatılacağı sorusu yer aldı.

AİDATI ÖDEMEDEN ÇIKAN KİRACININ BORCU NEDENİYLE KİM İCRAYA VERİLİR?

Apartmanda oturan vatandaşlar kiracı dahi olsa oturduğu süre içerisinde düzenli olarak aidat ödemelerini yapmak zorundadır. Bu nedenle bu sorunun cevabı olarak akla ilk gelen şey yasal olarak da kiracının sorumluluğu altında olduğudur. Fakat durum tam olarak böyle değildir. Ödemelerin yapılmaması durumunda yasal olarak ilk sorumlu olacak olan kişi ev sahibidir. Bunun nedeni ise apartman yönetimi ile kiracı arasında herhangi bir şekilde bağlayıcı sözleşmenin bulunmamasıdır.

Kiracının olası bir durumda borçlarını ödemeden evden ayrılması ev sahibinin icraya verilmesine neden olacaktır. Ancak icraya verilen ev sahibi borcu kapattıktan sonra kiracıyı kendi icraya verebilmektedir. Başka bir bakış açısı ile bakıldığı zaman borcu ödemese dahi oturmaya devam eden kiracının kira sözleşmesi de feshedilir. Bu durum yapılan kira sözleşmelerine göre ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarması için yeterli bir nedendir.

Bu nedenle de ev sahiplerinin bu gibi konulara dikkat etmesi ve gerekli alınabilecek önlemleri alması gerekmektedir.