Kiracı evi kiralarken bunu söylemezse evden çıkarılacak!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında meydana gelen anlaşmazlıklara dair yapılan hukuki uygulamalar taraflara çeşitli haklar verebiliyor. Kira sözleşmeleri kiracıları daha fazla koruyor görünse de yasalar ev sahiplerine de önemli haklar veriyor.
Kiracı evi kiralarken bunu söylemezse evden çıkarılacak!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında gerçekleşen anlaşmazlıklar genellikle çözümsüz kalabiliyor. Tarafların yasal haklarına göre bazı yeni uygulamalar gündeme gelebiliyor. Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmak için yasalarda bazı ayrıntılar yer alıyor. Kiracılar kiralarını düzenli ödeseler dahi ev sahiplerinin onları evden çıkarabilmelerine imkan sağlayan detay uygulamalar bulunuyor. 

EVİNİZİN OLDUĞUNU EV SAHİBİNE SÖYLEYİN!

Bir kiracı ev kiralarken ev sahibine kendi gayrimenkullerine dair bilgi vermek zorunda değildir. Ancak ev sahibini ilgilendiren çok önemli bir ayrıntı bulunuyor. Eğer kiracının kiralanacak evin olduğu ilçede aynı standartlarda bir evi varsa ve o ev kiradaysa bu kira sözleşmesi yapılırken ev sahibine mutlaka söylenmelidir. Eğer bu bilgi ev sahibi ile paylaşılmaz ve sonradan ev sahibi bunu öğrenirse mahkemeye başvurarak kiracıyı evden tahliye ettirebilir.

Yasal olarak ev sahibi kiracının kendisine dürüst davranmadığını ve benzer bir şekilde aynı muhitte evi olduğunu sakladığını belirterek kiracının evden tahliyesini isteyebilir. Bu talep de mahkeme tarafından makul görülecektir. Kolay bir şekilde ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilecektir. Bundan dolayı kiracılar eğer ev kiralayacakları bir ilçede evleri varsa bunun bilgisini kira sözleşmesi yapmadan ev sahibine vermelidirler. 

Kiracının evden çıkarılması durumunda diğer evde bulunan kiracının durumu da merak ediliyor. Bu durumda o kira sözleşmesi devam etmektedir. Ancak ev sahibi kiracı olduğu evden çıkarıldığı için o eve ihtiyacı olduğunu bildirerek kiracıdan evden çıkmasını isteyebilir. Bu evden çıkarma hemen gerçekleşemeyecektir. Eğer anlaşılmaz mahkeme yolu tercih edilirse 1,5-2 yılı bulacak bir mahkeme süreci yaşanabilir.