Kiracıya miras olarak ev kalırsa kira sözleşmesi feshedilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmaya bir yenisi daha eklendi. Kirada oturan bir kişiye miras yolu ile ev kalırsa kiracının sözleşmesi iptal edilebilir mi?
Kiracıya miras olarak ev kalırsa kira sözleşmesi feshedilir mi?

Son yıllarda artan maliyetler ve konut, kira fiyatlarının artması nedeni ile kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan problemler de artmaya başlamıştı. Bu sorunların artmaya başlamasının ardından gündeme bir konu daha eklendi. Kişinin mevcut durumda kirada oturması halinde kendisine miras ev kalırsa ev sahibinin bu kiracının kira sözleşmesini feshetmesi gibi bir hakkı olup olmadığı merak konusu haline geldi.

KİRACIYA MİRAS EV KALIRSA KİRA SÖZLEŞMESİ İPTAL OLUR MU?

Bazı durumlarda genellikle kişilere annesinden ya da babasından miras ev kalabilmektedir. Bu durum oldukça fazla görülebilirken, kirada oturan bir kişinin başına gelmesi halinde sürecin nasıl işleyeceği ise merak konusu oldu. Ev sahipleri ve kiracılar tarafından en çok merak edilenler arasında kiracıya miras yolu ile de olsa ev kalması halinde yasal olarak kira sözleşmesinin iptal olma gibi bir durumunun olup olmadığı yer aldı.

Edinilen bilgilere göre bir kiracı miras yolu ile ev sahibi olması sonucunda herhangi bir şekilde kira sözleşmesinden olmayacaktır. Mevcut sözleşme dahilinde kiraladığı evde oturma hakkında sahip olduğu gibi yalnızca bu nedenden dolayı hiçbir ev sahibinin de kiracısını evinden çıkarma gibi bir hakkı da bulunmamaktadır.

Fakat bu noktada ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için haklı konumda olabileceği yalnızca bir tane istisna durumu bulunmaktadır. Bu durumda eğer kiracı evi kiralarda oturduğu semtte evi varsa ve de bunu ev sahibine söylememişse ev sahibinin kira sözleşmesini feshetme hakkı bulunmaktadır. Fakat bu istisna durum haricinde kiracının üzerine ev olması gibi bir durumda hiçbir ev sahibi bu nedenle kiracısını evden çıkarma hakkı elde etmemektedir.