Konut Fiyatı En Çok Yükselen 5 İl Açıklandı, Bu İllerde Ev Alanlar Yüzde 100 Para Kazandı!

Konut yatırımı en çok kazandıran iller belli oldu. Ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyen kişilerin yakından takip ettikleri konut amortisman süreleri ile en çok kazandıran iller listesi!
Konut Fiyatı En Çok Yükselen 5 İl Açıklandı, Bu İllerde Ev Alanlar Yüzde 100 Para Kazandı!

Konut fiyatları her geçen gün biraz daha artmaya devam ederken bu yükselişte öne çıkan illerde belli oldu. Koronavirüs salgınının pandemi ilan edilmesinin ardından tüm dünya genelinde konut fiyatlarında yükseliş trendi başlamış, Türkiye konut fiyatlarının tüm dünya genelinde en çok arttığı ülke olarak zam şampiyonu olmuştu.

Yaşanan yükselişin etkisi ile ev fiyatları astronomik rakamlara ulaşırken son 3 aylık zaman dilimi içerisinde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş yüzde 60 barajını aşarak zam trendinin devam edeceğini gösterdi. Yükselen fiyatlara ek olarak vatandaş ev bulmakta zorlanmaya başladı. Kiralık ev bulmak imkansız hale gelirken satılık ev arayanlar da bütçelerine uygun ev bulamaz oldu.

KONUT FİYATLARININ EN ÇOK ARTTIĞI İLLER / İLÇELER HANGİLERİ?

Son 2-3 ay içerisinde konut fiyatlarındaki artışın hızlandığını belirten Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan fiyatların astronomik seviyelere çıktığını belirterek "Gayrimenkul fiyatları 2-3 ay içinde yüzde 60 civarında yükseldi. Fiyatların oturması birkaç ay sürebilir. Gayrimenkul piyasası hala çok hareketli. Alıcılar kendilerine uygun ev bulduklarında alıyorlar" dedi.

Konut Fiyatı En Çok Yükselen 5 İl Açıklandı, Bu İllerde Ev Alanlar Yüzde 100 Para Kazandı!

(Tablo Akşam Gazetesi'nden alınmıştır)

Hepsi Emlak tarafından açıklanan Emlak Endeksi verilerine göre Türkiye genelinde konut fiyatları en çok artan iller şu şekilde sıralandı:

Konut fiyatları yüzde 126 artış gösteren Antalya,

Konut fiyatları yüzde 125 artış gösteren Adana,

Konut fiyatları yüzde 118 artış gösteren İstanbul,

Konut fiyatları yüzde 118 artış gösteren Samsun,

Konut fiyatları yüzde 111 artış gösteren Mersin,

Konut fiyatları yüzde 106 artış gösteren Muğla,

Konut fiyatları yüzde 104 artış gösteren Ankara,

Konut fiyatları yüzde 101 artış gösteren Tekirdağ.

Konut fiyatları en çok yükselen ilçeler ise Ümraniye, G.Paşa, Maltepe, Bağcılar, Bakırköy, Milas, Marmaris ve Bodrum olarak sıralandı. Ümraniye'de konut fiyatları son 1 senelik zaman dilimi içerisinde yüzde 179 değer kazandı ve ilçede ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 459 liradan 12 bin 431 liraya fırladı. Konut fiyatlarının en çok arttığı il olan Antalya'da ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 171 liradan 9 bin 425 liraya yükseldi.