Konut fiyatları düşecek mi? Uzman isim açıkladı

Konut alımları için getirilen kredi kısıtlamasının ardından uzman isimler tarafından konut fiyatlarının bu karar ile birlikte gidişatı değerlendirildi.
Konut fiyatları düşecek mi? Uzman isim açıkladı

Dün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan yeni karar ile birlikte ikinci konut alımları için kredi kısıtlaması getirilmişti. Bu kısıtlamanın özellikle de son dönemde artan konut fiyatlarına herhangi bir şekilde etkisinin olup olmayacağı hakkında ise merak edilenler arttı. Bugün ise sektörü yakından takip eden ve ev sahibi olmak isteyen kişiler için konut ve kira fiyatları uzman isimler tarafından değerlendirildi.

BDDK DÜN YENİ KARARI DUYURMUŞTU!

Konu ile ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda konutlarda ikinci ve sonrası konut alımında ev bedelinin ancak yüzde 22,5'i kadar kredi verilmesi yönünde karar açıklandı. Böylelikle örnek olarak 5 milyon değerindeki bir konutu satın almak isteyen ve kendisinin eşinin ya da 18 yaş altı çocuğunun konutu olan kişilerin ancak bankalar tarafından 1 milyon 125 bin TL kadar kredi alabilecekleri öğrenildi.

Alınan bu karar sonucunda ise gelen kısıtlamanın konut fiyatlarına herhangi bir şekilde etki edip etmeyeceği yönünde merak edilenler de arttı. Artık konut satın almanın artan fiyatlar nedeni ile neredeyse imkansız hale geldiği bu dönemde bu şekilde yürürlüğe giren kararın etkileri uzman isimler tarafından değerlendirildi.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa tarafından konuya ilişkin açıklamalar yapıldı. Yapılan bu açıklamalarda son bir yıla bakıldığında kredi musluklarının kapatıldığına değinilerek "BDDK'nın açıklamasıyla anlaşılan kısıtlama devam edecek. Karar olumlu çünkü konut fiyatları zaten oldukça şişti, vatandaşın ulaşamayacağı noktaya geldi." diyerek bu karar ile birlikte alınması beklenen diğer kararların konut fiyatlarının düşmesi anlamında olumlu sonuçları doğurabileceğinden bahsedildi.