Konut fiyatları için uzmandan uyarı geldi! Yeniden yükselebilir

Bu sene fiyatı en çok artanlar arasında yer alan konutlara ilişkin uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre fiyatlarının değişebileceği öğrenildi.
Konut fiyatları için uzmandan uyarı geldi! Yeniden yükselebilir

2022 ve 2023 senelerine bakıldığı zaman piyasalar üzerinden fiyatı en çok artanlar arasında konut fiyatlarının yer aldığı görülmüştü. Bununla birlikte bu fiyatların düşürülmesi için bakanlık tarafından bir seneden uzun bir süredir çalışmalar yapılmaya başlandı. Fakat özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından yaşanan göçler fırsatçıların de eline geçerek fiyatların yükselmesini tetikledi.

Durum bu şekilde olunca da önce kira fiyatları için bakanlık tarafından yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ardından da BDDK tarafından alınan karar ile birlikte ikinci kez konut sahibi olmak için kredi çekecek olan vatandaşlara sınırlandırmanın getirildiği öğrenilmişti. Bununla birlikte konut fiyatlarında ne gibi değişikliklerin olacağı, yapılan müdahalelerin hangi yönde etki edeceği merak konusu olmuştu.

UZMAN İSİMDEN KONUT FİYATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, Haber Global’e yaptığı açıklamalarda piyasa değerlendirmelerinde bulundu. Konu ile ilgili Tufaner, “Enflasyonun yanı sıra, döviz kaynaklı maliyetlerin artması ve nüfusun artışı konut ve araç piyasalarındaki fiyat artışlarını körükleyen unsurlar arasında. TCMB’nin faiz artırımı sonrası konut ve araç piyasasındaki fiyatlar düşüşe geçti. Dövizin stabil olması ve yüksek faiz, konut ve araçlara olan talebi düşük seviyelerde bıraktı. Ancak, küresel piyasalarda meydana gelecek gelişmeler bu dengeyi uzun dönemde ters yönlü etkileyebilir." dedi ve “Politika yapıcılar seçim öncesi konut veya araç kredi kampanyası düzenlemesine giderse, sınırlı olan talep ve fiyatlar yeniden yükselişe geçebilir” fiyatların yeniden yükselişe geçebileceğinden bahsedildi.