Konut fiyatları yıllık yüzde 121 arttı!

Bugün Nisan ayı Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Yapılan açıklamalara göre nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 121 arttı.
Konut fiyatları yıllık yüzde 121 arttı!

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılı Nisan ayında Konut Fiyat Endeksi verileri belli oldu. Yapılan açıklamalara göre Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 oranında artış gösterirken, yıllık bazında bakıldığı zaman yüzde 121,3 oranında bir artışa şahit olundu.

KONUT FİYAT ENDEKSİ BELLİ OLDU!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye'de yer alan konutların kalite endeksinde arındırılmış fiyat değişimlerine bakmak amacı ile hesapladığı konut fiyat endeksini belirledi. Yapılan açıklamalara göre Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,7 oranında görülen bu artış yıllık bazında ise 121,3 oranında arttı.

Bir önceki aya göre yaşanan yüzde 4,7 oranındaki artış ile birlikte 847,4 seviyelerin ulaşan bu rakamın yıllık bazında bakıldığı zaman ise 121,3 oranındaki artış sonucunda yüzde 53,0 olduğu ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN RAKAMLAR AÇIKLANDI!

Yaşanan bu değişimlerin ardından yapılan açıklamalarda üç büyük il için de artış görüldüğü ifade edildi. Bu değişim sonucunda ise Nisan ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 4,2, 6,2 ve 5,0'lık artış yaşanırken, geçen yılın aynı ayına göre İstanbul'da yüzde 114,1, Ankara'da yüzde 126,1 ve İzmir'de 123,0 oranında artışın yaşandığı öğrenildi.