Konut Satışları Düştü, Emlakçılar Kepenk Kapatma Noktasına Geldi!

Konut satışları düşmeye devam ederken yaşanan düşüşten en olumsuz etkilenenlerin başında emlak ofisleri yer alıyor. Emlakçılar kepenk mi kapatıyor?
Konut Satışları Düştü, Emlakçılar Kepenk Kapatma Noktasına Geldi!

Konut satışları düşmeye devam ederken yaşanan düşüşten en olumsuz etkilenenlerin başında emlak ofisleri yer alıyor. Emlakçılar kepenk mi kapatıyor?

Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak kabul edilen inşaat sektöründe yaşanan kriz farklı pek çok alt sektörü de olumsuz etkilemeye devam ediyor.



Düşen konut satışları müteahhitler kadar emlak ofislerini de olumsuz etkiliyor. Pek çok emlak ofisi aylardır satış yapamadığını dile getirirken bazı emlak ofisleri de sadece kiralama hizmetleri ile ayakta kalmaya çalışıyor.



Yabancılara Konut Satışı İnşaat Sektörünü Ayakta Tutarken Arap Emlakçılar Türedi!



Yabancılara konut satışı rakamları her geçen gün artmaya devam ederken markalı konut projeleri bu satışlarla ayakta kalmaya çalışıyor.



Ancak emlakçılar aynı fırsattan yararlanamıyor. Çünkü Arap yatırımcılar kendileri gibi Arap olan kişiler aracılığı ile ev satın almayı tercih ediyor ki bu da emlakçıların iş yapmasını engelliyor.



Konu hakkında açıklama yapan Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, yabancıların en çok konut aldığı iller arasında yer alan Yalova'nın bu satışlardan olumlu etkilenmediğni söyledi.



Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında tüm emlakçıların sinek avladığını söyleyerek "Şu anda zaten satışlarımız hep Araplarla. Yalnız bu konuda şuna değinmek istiyorum. Yalova´da şu anda Araplar kendileri emlakçılık yapıyor.



Bizim Türk vatandaşı emlakçılarımızın Araplarla bir alışverişi yok. Şu anda Araplar Yalova´yı istila etti. Fırın da açıyorlar, balıkçılık da yapıyorlar, sanayide de iş yapıyorlar, emlakçılık da yapıyorlar" diyerek yetkililere seslendi.



3.5 Yıldır Emlak Sektörü Durgun



Son 3.5 senedir emlak sektörünün durgun olduğunu belirten Yılmaz yetkisi olmayan sözde Arap emlakçılara dikkat çekerek "Tapu müdürlerine de sesleniyorum; Araplarda alan-satan olabilir ama lütfen emlakçılarını sorgulasınlar, vergi karnesi var mı? Emlak sektörüne yetki belgesi var mı? Açma ruhsatı var mı?



Belediye başkanlarına da sesleniyoruz; lütfen Yalova´daki tüm il, ilçe ve beldelere sahip çıksınlar. Yoksa Yalova elden gidiyor. Sonra ah vah demeyelim. 3,5 yıldır Yalova´da emlak sektörü durgun. Tüm emlakçılar kapatma durumuna geldi ama utancından kapatmıyorlar"da emlak sektörü durgun. Tüm emlakçılar kapatma durumuna geldi ama utancından kapatmıyorlar" diyerek emlak ofislerinin kepenk kapatma noktasına geldiğini söyledi.



Emlak365.com