Konut sorununa üreticilerden yatırım açıklaması geldi!

Son dönemde yaşanan konut sorunu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından üreticilerden 'yatırım' mesajı geldi.
Konut sorununa üreticilerden yatırım açıklaması geldi!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından konut piyasasında önemli değişimler yaşandı. Üretim anlamında büyük ihtiyaçların doğmasının yanı sıra üretimin de ihtiyacın oldukça gerisinde kaldığına şahit olundu. Durum bu şekilde olunca da yatırımcılar tarafından konuya ilişkin talepler açıklanmaya başladı. Gelen taleplere göre bu konuda bir çözüm üretilmesi gerektiği ifade edilerek hem deprem hem de ekonomik nedenler ile birlikte arz-talep dengesizliğinin ortaya çıktığı görüldü.

YATIRIMCI YOKSA BU SORUN ÇÖZÜLEMEZ!

Hürriyet'in haberine göre bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, yatırımın önemine vurgu yaparak “Yatırımcı yoksa bu sorun çözülemez. Yatırımcı da yatırım ortamının iyileştirilmesini ister. Acaba biz yatırımcı olarak kamu yönetimince destekleniyor muyuz, bundan çok emin değilim. Ama biz kapılarda sürünüyoruz. Bizim muhatabımız olan kamu tarafı bu işin sorumluluğunu üzerinde hissetmiyor. Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında siyaset kurumunun araya girdiği bir silindir var, arasında biz eziliyoruz. Ülkenin konut sorununun çözümü için üzerimize düşeni yaparız. Yapılacak şey ekonomiyi rayında tutmak, yatırımcının önünü açmak ve konuta yatırım yapılacak insanları cesaretlendirmek. Ülkemizde çözülemeyecek sorun yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bununla birlikte meslek liselerinin sayılarının da bir an önce artırılması gerektiği ifade edildi. "Bugün yeni mezun mühendise 15 bin lira veriyoruz, ustaya 45 bin lira. Üstelik bu fiyata rağmen işçi bulamıyoruz” denilerek işçi sorunun da oldukça büyük etkilerinin olduğundan bahsedildi.