Konut ve kira fiyatları düşecek mi? İslam Memiş açıkladı

Son dönemde konut fiyatlarının artmaya başlaması ile birlikte bu fiyatların gidişatı hakkında merak edilenler de artmıştı. İslam Memiş'ten açıklama geldi.
Konut ve kira fiyatları düşecek mi? İslam Memiş açıkladı

Son iki senedir konut kira fiyatları hızlı bir yükselişe geçti. Bu yükselişin asıl nedeninin merak edilmesinin yanı sıra bakanlıklar tarafından da fiyatlara müdahaleler gelmeye başladı. Özellikle de bu sene deprem ve ekonomik bazı nedenler kiraların daha da fazla artmasına neden oldu. Bu artışın önüne nasıl geçilebileceği hakkında çalışmaların da yürütüldüğü bu dönemde uzman isimler tarafından da konuya ilişkin açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalarda TOKİ tarafından uygun fiyata konut satışlarının başlatıldığı ifade edilmişti.

Tüm bunlar konut kira fiyatlarının azalması için henüz yeterli olmadı. Açıklanan verilere de bakıldığında son yıllarda konut satışlarından çok vatandaşlar tarafından da kiralık konutlara olan ilgi de artmaya başladı. Bu sürece ilişkin bir açıklama da ekonomi hakkında yaptığı yorumlar ile gündeme gelen İslam Memiş'ten geldi.

KONUT KİRALARI DÜŞECEK Mİ? İŞTE AÇIKLAMA

Bugün sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş bu defa konut fiyatlarına değindi. Daha öncelerde yaptığı dolar ve altın yorumları ile gündemde yer alan isim olan Memiş, konut fiyatlarındaki bu gidişatı değerlendirdi.

İslam Memiş tarafından kiralar hakkındaki yorum şu şekildeydi;

"Özellikle son iki yıldır emlak sektörüne dikkat çekiyorum. Emlak fiyatlarını düşürmeyecek önemli etkenlerden biri de ZORUNLU GÖÇ dür. Kitlesel göçler de, Türkiye ilk tercih edilen ülke oluyor. Türkiye, bir transfer merkezidir. Her ülkeden göç alan bir ülke.

“Konut veya kira fiyatları düşer” diyenler, yeniden düşünmeli ve ona göre karar vermeli. Unutmamak gerekiyor ki, döviz ile onlara ucuz bir ülkedeyiz"

screenshot-110.png

Yapılan bu açıklamalar ile de görüldüğü üzere kiralık konutlarda fiyatların düşmesinin son derece zor olduğu öğrenilmiş oldu. Adalet Bakanlığı tarafından da geçtiğimiz günlerde kira fiyatlarına yapılan yüzde 25 zam için 1 sene de sınırın devam etmesinde karar kılınmıştı. Hem bu fiyat artışları devam ederken hem de ev sahipleri tarafından yüzde 25 zam sınırı bulunurken gidişatın nasıl olacağı hakkında merak edilenler daha da artmaya başladı.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan kiralık konut fiyatlarının gidişatına yönelik açıklamalar Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'in kişisel yorumudur. Herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.