Kredi Mağdurları İçin Konut Kredisi Borç Transferi ve Yapılandırma Hakkında Yeni Gelişmeler!

Yüksek faiz oranları nedeni ile mağdur olan kişiler için konut kredisi borç transferi ışığı doğdu. ING Bank konut kredisi yapılandırma ve borç transferi yapacak!
Kredi Mağdurları İçin Konut Kredisi Borç Transferi ve Yapılandırma Hakkında Yeni Gelişmeler!

Yüksek faiz oranları nedeni ile mağdur olan kişiler için konut kredisi borç transferi ışığı doğdu. ING Bank konut kredisi yapılandırma ve borç transferi yapacak!

Yüksek faiz oranları ile konut kredisi çekmek zorunda kalan kişiler bankaların konut kredisi yapılandırma hakkı vermemesi nedeni ile mağdur olmuşlardı.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Konut Kredisi Yapılandırma Yapacak Mı, Kredi Yapılandırma Ekranı Açılacak Mı?



Ne yazık ki bankaların konut kredisi yapılandırma ekranı açılmadı.



Zaten çıkarılan enflasyona endeksli konut kredisi paketi de konut kredisi yapılandırma umutlarını tamamen söndürmüştü.



Bu kredi paketi ile konut kredisi faiz oranları kredi çeken kişinin talebine göre 6 ayda bir, 9 ayda bir ya da her sene olmak üzere belirli periyodlarla güncellenecek. Bu sayede ayrıca konut kredisi yapılandırma başvurusu yapılmasına gerek kalmayacak.



Enlasyona endeksli konut kredisi paketi ile enflasyon oranları düştüğü zaman konut kredisi faiz oranları da düşecek. Ancak enflasyon yükselirse kredi faiz oranları da yükselecek ki bu da riski vatandaşın banka ile bölüşmesi anlamına gelecek.



Söz konusu pakette kredi faiz oranı üst sınırı uygulanması ve istendiği zaman ceza ödemeden sabit faizli konut kredisi paketine geçiş yapma hakkının sunulması gibi avantajlar ile kredi çekmek istiyorum diyen kişiler korunacak.



ING Bank Konut Kredisi Yapılandırma Yapacak!



Kamu bankalarının aksine ING Bank konut kredisi yapılandırma işlemi için onay verildiğini duyurdu.



En az 1 ay önce konut kredisi kullanan kişilere banka yeniden yapılandırma hakkı verecek. Ancak uygulanacak olan konut kredisi yapılandırma faiz oranı genel müdürlük tarafından belirlenecek.



ING Bank kredi yapılandırma başvuru formu dolduran kişilerin başvuruları şube çalışanları tarafından ING Bank Genel Müdürlük birimine ulaştırılacak ve burada yapılan değerlendirmelerin ardından sonuçlandırılacak.



ING Bank Konut Kredisi Borç Transferi Faiz Oranı ve Şartları Neler?



Yüksek faizle konut kredisi çeken kişiler için ING Bank konut kredisi borç transferi hakkı tanıyacak.



Üstelik bu işlemi yüzde 1,54 faiz oranı ile yapacak. Yani yüzde 2,09 ya da yüzde 1,90 gibi yüksek olan konut kredisi faiz oranları ile kredi çeken kişilerin kredileri yüzde 1,54 faiz oranı ile yeniden hesaplanacak.



Bu işlem sayesinde örnek vermek gerekirse 120 ay vadeli 150 bin lira konut kredisi kullanan kişilerin aylık ödemeleri 1,90 faiz oranı ile 3 bin 182 liraya gelirken yapılandırma yapmaları durumunda 2 bin 749 liraya düşecek. Aylık taksitler 433 lira azalırken toplamda ise 51 bin 960 lira azalacak.



Ancak konut kredisi borç transferi yapmak isteyen kişilerin baştan ING Bank konut kredisi dosya masrafı ve konut kredisi ekspertiz ücreti ile konut kredisi hayat sigortası gibi masrafları ödemesi gerekecek.



Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan gelişmeler, kredi faiz indirimleri için son dakika haberleri, emlak ve inşaat sektörü gelişmeleri ve TOKİ projeleri ile ucuz konut projeleri için uygulamalarımızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz...



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Facebook kapalı konut kredisi haberleri grubumuz için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Emlak365.com