Liste güncellendi! En güvenilir iller uzman isim tarafından tek tek açıklandı

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından güvenli olan illerde yaşamak isteyen vatandaşlar için uzman isim deprem riski olmayan illeri açıkladı.
Liste güncellendi! En güvenilir iller uzman isim tarafından tek tek açıklandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Türkiye genelinde pek çok vatandaş yaşanan riskler ile birlikte deprem riskinin daha az olduğu illeri merak etmeye başladı. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından daha önce de açıklamalarda bulunan Uzman isim Ahmet Ercan il il açıklamalarda bulundu.

Güvenilir olarak adlandırabileceğimiz illeri tek tek açıklayan Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda da bu illere yenisinin eklendiğini ifade etti.

GÜVENİLİR İLLER AÇIKLANDI!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan yeni paylaşım ile birlikte güvenilir olarak adlandırılan iller "Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Sakarya; M7,2, Samsun; <M5,0, Siirt; M6,1,Sinop;<M5,5, Sivas; M6,3, Şanlıurfa M6,4. Samsun deprem güvenli ildir, ancak güneydeki ilçeleri Havza, Ladik M7,2 KAK sarsıntılarından etkilenir. Sinop güvenli ildir. Urfa göreceli iyidir. Söke(Aydın) Söke ile Doğanbey kırıklarının çatağındadır. Deprem çekincesi M6,8, 100 yılda bir yinelenir.Beklenen yıl 2045-2060 arası.Germencik depreminden etkilenir. Yerleşim, Yenikente doğru çekilmeli. Söke ovası yüksek çekincelidir." ifadeleri ile açıklandı.

DEPREM UYARISI DA GELDİ!

Güvenilir olan illeri açıklayan Ercan, bununla birlikte 7 büyüklüğünde yeniden iki depremin yaşanabileceği konusunda da "Marmara depremine doğru geliyoruz. Marmara Denizi'nde iki gerilimin olduğu ara mutlaka birleşecek. Mutlaka birleşecek ve 7’den büyük bir deprem verecek. Şu alan, sarı alan mutlaka İstanbul Marmara Denizi'ndeki depreminin şu özelliği var. Bir yıl içerisinde iki tane yediden büyük deprem oluşturabilir.

Kocaeli'de bu oldu zaten. Kocaeli, ardından Düzce oldu. Santimetre mertebesinde birbirinin devamıydı. Tarihsel dönem içerisinde bunlar olmuş mu olmuş? Dolayısıyla burada medeniyetler de olduğu için kayıtları iyi tutulduğu Büyük ve şiddetli olduğunu biliyor. Bu bakımdan Marmara Denizi çok önemli. Nüfus potansiyeli çok fazla. Marmara Türkiye'nin üçte biri burada yaşıyor. Konut bakımından 6 milyona yakın bina var. Sadece İstanbul'da iki milyona yakın bina var. Bağımsız bölüm olarak beş milyon bağımsız bölüm var İstanbul'da. Marmara'da ve İstanbul'daki bir deprem İstanbul'un sorunu değil. Türkiye'nin sorunu değil. Dünyada önemli bir sorun yaratabilir. Çünkü kıtalar arası bir köprü. Bu köprünün ortadan kalkması, yıkılması dünyayı etkiler. O bakımdan bu işin şakası yok. Marmara depremine mutlaka bir şeyler yapılmalı." diyerek vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.